Caraş-Severin, Romania

CRUŢOVĂŢ – Flăcările au pornit de la un tablou electric suprasolicitat, fiind distruse bunuri de o valoare apreciabilă.

Un puternic incendiu a izbucnit luni, în jurul orei 14.00, la o casă din localitatea Cruşovăţ. Au intervenit pompierii militari ai Detaşamentului din Caransebeş, cu două autospeciale de capacitate medie. După parcurgerea a 50 de kilometri, pompierii militari au ajuns la faţa locului, unde acţiona deja S.V.S.U. Cornea, cu un furtun alimentat de la reţeaua de hidranţi a Cruşovăţului.

După aproximativ trei ore şi jumătate, militarii au reuşit lichidarea incendiului ce s-ar fi putut extinde la un depozit de furaje şi la o altă casă aflată în imediata vecinătate. Cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit la un tablou electric suprasolicitat, au fost făcute scrum bunuri cu o valoare de aproximativ 150.000 de lei, pompierii militari reuşind salvarea altora estimate la 100.000 lei.

Din 11 încăperi ale locuinţei au ars: acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, o maşină pentru prelucrarea pieilor de animale, o maşină de confecţionat termopan, un polizor, o motopompă, o turbosuflantă, patru motoare electrice, un frigider, un boiler, şase maşini de cusut, un aparat de sudură, computere, mobilier, aproximativ 150 kg de haine, în jur de 150 kg de piele de animale prelucrată şi circa 200 kg brută, ulei pentru prelucrarea pieilor de animale, trei tone de porumb, o tonă de grâu şi cherestea.

Pentru stingerea incendiului, pompierii militari au alimentat autospecialele de intervenţie atât de la reţeaua de hidranţi a localităţii, cât şi din râul Timiş.