Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Începutul lunii aprilie i-a angrenat şi pe poliţiştii rutieri cărăşeni într-o acţiune pe linie de viteză, în paralel cu colegii lor europeni. Şi în doar şapte zile, au fost controlate 1.793 de autovehicule, au aplicat 1.256 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea regimului legal de viteză și au reținut 76 de permise de conducere pentru depășirea regimului legal de viteză.

„Cel mai rapid a «zburat» un bărbat din Craiova, în vârstă de 26 de ani, care, pe DN6, în zona localității Mehadia, pe un sector de drum cu viteza maximă legală de 100 de km/h, a fost surprins de radar cu viteza de 163 km/h (depășire a vitezei maxime cu 63 km/h). Al doilea în «top» este un tânăr de 21 de ani din Drobeta-Turnu Severin, care a fost înregistrat cu viteza de 162 de km/h pe DN6, în apropiere de Bucoșnița, pe un sector de drum unde viteza limită legală era de 70 de km/h (depășire a vitezei maxime cu 92 km/h). Top 3 este completat de un bărbat de 35 de ani, tot din Drobeta-Turnu Severin, care a fost surprins, tot pe DN 6, în zona localității Bucoșnița, cu viteza de 159 km/h (depășire a vitezei maxime legale de 89 de km/h). Pe lângă aceștia se remarcă și un motociclist, de 27 de ani, din Timișoara, care a fost surprins pe raza municipiului Caransebeș cu viteza de 153 km/h, pe un drum pe care viteza limită legală este de 50 de km/h ( depășire a vitezei maxime legale cu 103 km/h )“, ne informează Poliţia judeţului.

Toți cei patru „piloți“ care zburat prea tare vor deveni fie „copiloți“, fie pietoni pentru o perioadă de 90 zile. Şi, potrivit Poliţiei, „au primit ocazia să contribuie financiar la bugetul de stat“…