Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Iarna a revenit în forţă şi în judeţul nostru. Pe drumurile naţionale s-a circulat în condiţii de iarnă, drumul către Semenic a fost închis vineri, în jurul orei 16, iar pe Dunăre un convoi de barje, sub pavilion maghiar, a fost împrăştiat.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic în 16 judeţe din estul şi sudul ţării, valabilă vineri, între orele 10.00 şi 18.00, celelalte judeţe fiind sub avertizare Cod galben. Meteorologii au emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi răcire accentuată care a intrat în vigoare de vineri, ora 8.00.

Din fericire, judeţul nostru nu a fost afectat major de căderile de zăpadă şi de vântul puternic. Vineri dimineaţă, un singur apel efectuat pe numărul de urgenţă 112 a sesizat intrarea apei într-o curte din oraşul Bocşa. Pe drumurile naţionale din Caraş-Severin s-a circulat în condiţii de iarnă, avertizări privind strat de zăpadă de până la 4 cm pe carosabil fiind emise pentru porţiunile Valea Cernei – Cerna Sat, Liubcova-Lăţunaş, Pojejena-Socol, Oraviţa-Bozovici, Reşiţa-Anina şi Lugoj – Soceni.

Secţia Drumuri Naţionale Caransebeş a acţionat cu nouă auto-utilaje cu 46 tone material antiderapant pe DN6, DN58, DN58A, DN58B, DN68. În afara drumului de acces spre Muntele Mic (care rămâne închis până la data de 1 aprilie din decizia administratorului) pe celelalte drumuri judeţene se circulă în condiţii de iarnă.

Pe sectorul Prislop-Semenic unde ninge viscolit, utilajele vor acţiona atunci când se va opri viscolul. Drumul spre Semenic a fost închis vineri, în jurul orei 16.

Din cauza condiţiilor meteorologice, un convoi de barje sub pavilion maghiar a fost împrăştiat pe Dunăre în zona localităţii Coronini (unele legături fiind rupte), fără să fie înregistrate victime.

La Reşiţa, primăria acţionează cu patru utilaje pe drumurile municipiului şi pe cartierele aparţinătoare. Municipalitatea precizează că, în caz de nevoie, numărul acestora va fi suplimentat.