Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Trei au fost arderi necontrolate de vegetație, altul a cuprins o autoutilitară, iar unul a afectat podul unei locuințe!

Din cele 43 de misiuni care au necesitat intervenția salvatorilor cărășeni, 29 au fost pentru acordarea de prim ajutor și alte cazuri de asistență de persoane, 5 incendii, 5 accidente rutiere, două misiuni de degajare a unor elemente de pe acoperișuri aflate în pericol de cădere și alte misiuni în sprijinul comunităților.

Legat de incendii, „unul s-a produs la o casă, în urma căruia s-au degradat aproximativ 3 mp de scândură în podul acesteia, unul izbucnit la o autoutilitară, iar alte trei au fost arderi necontrolate“, transmite ISU „.Semenic“. În cazul autoutilitarei cuprinse de flăcări, sâmbătă, în satul Poiana Mărului, comuna Zăvoi, au intervenit pompierii militari din Caransebeș. Incendiul, produs cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, a distrus în întregime autovehiculul, dar din fericire nu s-a soldat cu victime.

„De asemenea, pompierii cărășeni au acționat pentru stingerea a trei incendii manifestate la arderi necontrolate, unul la vegetație uscată și două la deșeuri menajere, în urma cărora au fost afectate 2 ha de teren. Având în vedere că în perioadele caniculare crește riscul de incendiu din cauza uscăciunii și a temperaturilor ridicate, facem apel la cetățeni să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt și să nu arunce la întâmplare resturile de chibrituri și țigări aprinse.“, subliniază ISU.

JCS-A.M.