Vreţi să vă pensionaţi? Trimiteţi actele prin Poştă - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Un apel primit din partea unei persoane cu vârsta peste 65 de ani, cititor al Jurnal CS, ne-a contrariat atât pe noi, cât şi pe autorităţile în măsură să impună restricţiile de circulaţie!

Pe scurt, omul este din Răcăşdia şi trebuie să-şi depună actele pentru dosarul de pensionare la Reşiţa, la Casa Judeţeană de Pensii, singura instituţie unde poate face acest lucru în tot Caraş-Severinul. Omul întreba cum şi-ar putea depune, legal, actele, fără să aibă probleme, pentru că în mod clar nu ar putea face drumul Răcăşdia-Reşiţa dus şi întors în intervalul orar permis, adică între 11.00-13.00.

Aşa cum am putut afla şi de la instituţiile abilitate, în lumina ordonanţelor militare, depunerea dosarului de pensionare nu este prevăzută ca excepţie de la intervalul orar 10.00-13.00. Soluţii viabile am primit de la Dorin Gheorghe Brăilă, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii din Caraş-Severin. Dintre ele am reţinut două, valabile nu doar pentru dosarul de pensionare, ci şi pentru celelalte solicitări de drepturi de la CJP. Una ar fi transmiterea documentelor online, însă în acest caz omul nu ar primi banii decât ulterior, după ce transmite documentele în original, în termen de 30 de zile de la data încetării stării de urgenţă. Alternativa ar fi descărcarea şi completarea cererii tipizate de pe site-ul Casei şi transmiterea acesteia, inclusiv a celorlalte documente fie printr-o altă persoană, fie prin Poştă.

„Spre deosebire de alte instituţii, noi nu am închis ghişeul, noi lucrăm cu publicul. Suntem aici şi ne-am asumat asta, de aici ne luăm banii, iar oamenii au nevoie de instituţia noastră“, a explicat directorul Dorin Gheorghe Brăilă.

JCS-Antoniu Mocanu