Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ultimele zile, mai mulţi cititori ne-au cerut informaţii despre parcările cu plată. Oamenii ne-au întrebat care sunt străzile pentru care se vor plăti parcările, costul tichetelor sau numele firmei care se ocupă de acestea. Am încercat să aflăm cât mai multe informaţii folositoare pentru cei interesaţi de acest subiect.

În primul rând, toate parcările vor fi administrate în continuare de Primăria Reşiţa, doar administrarea celor cu plată fiind scoasă la licitaţie, respectiv ridicarea maşinilor parcate ilegal. Firma concesionară este Eco Bau-Parc SRL din Timişoara. În procesul verbal de predare a parcărilor concesionate se arată că firma respectivă va administra 2.200 de locuri de parcare din Reşiţa.

Locurile concesionate vizează zona centrală a municipiului Reşiţa – Cartier Centru Doman (Bazar Nera, Polivalentă, sediu CASE, Trezoreria şi sediul BRD), zona Pieţei Reşiţa-Sud (străzile G.A. Petculescu, Lucian Blaga, Corbului, Libertăţii, Crişan, Independenţei, Bdul A.I. Cuza), Piaţa „Traian Vuia“ şi Blocul 800, str. Spitalului, str. Petru Maior, Vama Reşiţa, Complex Intim, Complex Victoria, Cinema Dacia, Piaţa Reşiţa-Nord, Spitalul Judeţean – Staţionar 1.

Pentru oricare dintre parcările din zonele amintite mai sus veţi plăti abonament sau tichet. Astfel, persoanele fizice şi asocaţiile non-profit vor scoate din buzunar 612 lei (TVA inclus)/an pentru un abonament general, iar un abonament la purtător, în cazul în care aveţi mai multe maşini, costă 918 lei/an.

Persoanele juridice vor plăti pentru un abonament 1.836 de lei/an, iar abonamentul locatar, ce conferă rezervarea locului de parcare la domiciliu, costă pentru orice persoană fizică 150 de lei/an, indiferent dacă maşina este înmatriculată în România sau în străinătate. Cine nu vrea să îşi facă abonament poate plăti parcarea pe perioade de o jumătate de oră, o oră sau o zi. Pentru o staţionare de jumătate de oră în zonele de taxare veţi plăti 0,8 lei, pentru o oră 1,5 lei, iar pentru o zi 7 lei.

Parcarea pentru o maşină mai mare de 5 tone costă 19,22 de lei/zi,  iar staţionarea temporară a vehiculelor pe trotuarele din faţa spaţiilor comerciale, în scopul încărcării/descărcării de mărfuri, se taxează în funcţie de tonajul maşinii. Astfel, pentru un autovehicul de până la 3,5 tone, plătiţi 9,92 de lei/tonă/lună, iar pentru cele de peste 3,5 tone plătiţi 10,54 de lei/tonă/lună. Pentru inscripţionarea la solicitare a locului de parcare se vor plăti 30 de lei. Toate aceste tarife au TVA inclus şi sunt valabile pentru locurile de parcare concesionate de firma amintită.

Nina Curiţa

3 Comments

  1.  ALO, primare……………. Nu iesi cu declaratii despre parcari? NU SPUI NIMIC ????? Sau astepti alegerile si o sa vii cu promisiuni ca o sa scoti taxa asta nesimtita ca sa te voteze lumea???? Asa strategie ordinara ai?????

  2. iulicăfărăfrică Reply

    si d-lor consilieri care nu numai ca nu fac mai nimic ptr comunitatea noastra,dar mai si considera ca suntem printre cele mai bogate orase din partea asta de europa.astfel,pe langa drumuri pline de gropi si capace lipsa,strazi neiluminate si pline de maidanezi, acum ne putem mandri cu orasul cu cele mai scumpe parcari si cea mai scumpa apa la robinet, 5,4lei/mc,cand la bucuresti,orasul cel mai „sarac” din romania,e in jur de 3,2 lei/mc.in curand,ca sa ne simtim bine,o sa ne puna impozit si pe trotuare!ne inchinam,scumpi alesi,in fata neobosite-i griji ptr cetateanul resitean!AMIN!

  3. Eco Bau-Parc SRL Timisoara este o firma infiintata in 10 februarie 2011 si are cifra de afaceri zero…..asta reiese din prezentarea pe site-ul: http://www.firme.info/eco-bau-parc-srl-cui28015923/
    intrebarea imadiata care si-o poate pune orice cetatean este: cum a castigat o astfel de firma o licitatie in urma careia a castigat un contract cu o primarie ?

Adaugă comentariu