REŞIŢA – Preciza primarul Popa, în contextul în care Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ din Reşiţa capătă, treptat, o faţă nouă, binemeritată, şi scapă inclusiv de vechile garduri, înlocuite din intenţia municipalităţii de a scoate la vedere o investiţie ultramodernă!
„Am decis să dărâmăm gardul ăla de puşcărie, ăla de beton, prin care nu se vedea, nimeni nu ştia ce e dincolo, a declarat Ioan Popa, primarul Reşiţei. Şi atunci vom face un gard dintr-un fier forjat, industrial probabil, mai cu seamă că mi-am dorit ca de pe trotuar, din stradă, să se vadă că este un liceu emblematic, e un colegiu de înaltă ţinută, în care elevii intră cu 9,32, cu 9,20, acolo se intră cu medii mari. Şi în acelaşi timp am vrut să se vadă investiţia pe care Primăria, cu ajutorul fondurilor europene, a făcut-o acolo, panourile alea fotovoltaice care se vor întoarce după soare, care vor genera mai mult de 75% din consumul electric al liceului. E o lucrare frumoasă, nu erau prinse în proiectul european împrejmuirea, treptele, amenajarea tribunei, refacerea câmpului de joacă. Şi astea le-am făcut din resurse proprii pe care le-am validat în şedinţa de consiliu local din mai. Am mai acordat noi undeva la un milion de lei, vreo 200.000 de euro. Facem tribunele noi, terenul de joacă, am reamenajat părţile laterale că erau extrem de abrupte, am pus nişte gabioane, astfel încât atunci când e gata liceul, să fie practic totul gata. Că lumea nu înţelege că unele lucruri sunt eligibile, altele nu“.
Cât despre gardul din Petru Maior, edilul preciza că „va avea şi poartă de acces dar una secundară, tehnică, nu una de acces pentru elevi. Pentru ei, intrarea se va face tot jos“.
Primarul estima că ar putea prelua obiectivul reabilitat vara aceasta, urmând ca oficial acest lucru să fie arătat publicului la începutul anului şcolar, probabil la începutul lunii septembrie.
Însă „Lalescu“ nu este singura unitate în care s-a investit şi care a beneficiat de lucrări. Primarul a mai vorbit şi despre lucrările de la „Traian Vuia“, unde s-a lucrat la sala de sport, inclusiv la exterioare, la clădirea liceului, despre lucrările de la Liceul Teologic Baptist, a căror executare a fost câştigată de o firmă din Târgu Mureş. Dar şi despre licitaţiile pentru căminul de la Colegiul Economic şi pentru „Mircea Eliade“, în acest din urmă caz lucrările fiind scoase la mezat din nou, pentru că nu s-a reuşit atribuirea lor.
„Sunt probleme şi trebuie să le recunosc, pe partea de ofertanţi, nu sunt foarte multe firme de construcţii care să se înghesuie să facă lucrări. La Baptist, a câştigat o firmă din Târgu Mureş, dacă nu mă înşel, şi încep lucrările“, a încheiat edilul.
JCS-Antoniu Mocanu