Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Azi, 1 decembrie 2024, locuitorii județului Caraș-Severin au avut ocazia să sărbătorească nu doar Ziua Națională a României, simbol al unității naționale, ci și să participe la procesul democratic de alegere a reprezentanților în Parlament!

20 de formațiuni politice care s-au înscris în cursa electorală au propus un total de 148 de candidați: 54 pentru cele două locuri de senator și 94 pentru cele cinci locuri de deputat disponibile.

Daniel Surdu, secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a îndemnat locuitorii județului să participe la vot. „În primul rând, vreau să le spun românilor <<La mulți ani>>! Este o zi importantă și îi îndemn să iasă la vot, pentru că votăm viitorul nostru. Așa cum spuneam și săptămâna trecută, acest drept, votul este un drept câștigat cu mari sacrificii, ne obligă să luăm decizii pentru viitor. Am votat pentru dezvoltarea județului Caraș-Severin, pentru Banatul Montan, și pentru o echipă competentă care să continue proiectele în zonă. Îi îndemn pe toți să vină la vot, iar Dumnezeu să ne ajute să facem alegerile cele mai bune.“

Ioan Dragomir, prefectul județului Caraș-Severin, a oferit informații despre desfășurarea procesului electoral. „Până la această oră nu s-au înregistrat incidente majore. Toate secțiile de votare s-au deschis la ora 6:00, cu mici întârzieri cauzate de probleme tehnice, dar situațiile au fost rapid remediate. Instituțiile implicate sunt la datorie, iar procesul decurge conform planului. Primele rezultate parțiale vor fi disponibile în această noapte, iar mâine dimineață vom avea o imagine mai clară asupra situației.“

Pentru a surprinde diversitatea opiniilor din ziua alegerilor, am întrebat mai mulți cetățeni la ieșirea de la urne dacă știau cât de mulți candidați are Caraș-Severinul și ce așteptări au de la cei pe care i-au votat. Răspunsurile au fost interesante.

O profesoară a răspuns că „nu știam că sunt chiar atât de mulți! E bine să avem diversitate, dar parcă e prea mult. Ar fi fost util să fie mai cunoscuți înainte de alegeri, ca să știm pe cine votăm. Vreau să vadă cu adevărat problemele din educație, să investească în școli și să aducă programe mai bune pentru profesori și elevi.“

Un tânăr inginer a spus „am auzit că sunt mulți, dar nu cred că știe cineva ce oferă fiecare. Cred că asta e o problemă la noi, candidații sunt prea puțin prezenți în comunitate. Am votat pentru cineva care promitea investiții în infrastructură. Aștept să văd drumuri mai bune și mai multe locuri de muncă în județ.“

O pensionară a spus că „nu știam că sunt 148, dar contează doar să fie oameni care să-și facă treaba. Pe cine să mai ții minte din atâția candidați? Eu vreau să ne crească pensiile și să avem acces mai bun la spitale. Nu cer mult, doar să avem parte de decență.“

Un student a explicat că „148? Mi se pare mult. Poate dacă ar fi mai puțini, am avea mai clar pe cine să alegem. Așa, totul e prea complicat.Eu vreau să creeze mai multe locuri de muncă pentru tineri, ca să nu fim nevoiți să plecăm din județ sau din țară.“

Rezultatele preliminare sunt așteptate în această noapte, fiind centralizate prin aplicația pusă la dispoziție de Biroul Electoral Central. Primele informații detaliate sunt așteptate mâine, în jurul orei 10:00. Locuitorii județului sunt invitați să își exercite dreptul constituțional și să contribuie la modelarea viitorului regiunii.

JCS-Denis Dutca

1 Comentariu

  1. Romanii is merita soarta .A fost primul si ultimul meu vot ! O natie usor de cumparatsi de manipulat . Luna viitoare veti roade pixuri,tricouri si capace de sticla goale !!!!! Alegeti sa traiti in mocirla

Adaugă comentariu