Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Mihai Stepanescu speră ca anul acesta aleşii judeţului să ţină cont şi de necesităţile financiare ale Reşiţei.Ce semnale a primit Reşiţa de la Bucureşti sau de la judeţ în legătură cu susţinerea financiară? Banii „vin pe entităţi judeţene, gen consiliu judeţean, iar Consiliul Judeţean ar trebui să ţină cont de necesităţile Reşiţei. Noi am răspuns în privinţa a două capitole: datorii existente, respectiv proiecte cofinanţate. Dar solicitările noastre vor ajunge la Consiliul Judeţean, sper să ţină cont şi politic, şi administrativ, cum doresc colegii noştri. Cu respect, aştept o decizie după patru ani de secetă financiară în bugetul Reşiţei“, a precizat Mihai Stepanescu la finele şedinţei ordinare de consiliu de marţi, 26 februarie.

Punguliţa comună a reşiţenilor se situează, scriptic, în jurul a 120 de milioane de lei, însă ajunge în final în jur de 90 de milioane de lei. În ceea ce priveşte încasările de anul trecut, când bugetul a fost aproximativ la acelaşi nivel, edilul a precizat: „Procentul de încasare din taxe a fost undeva la 48%, dar media ponderată a fost în jur de 70-71%“.

În cadrul ședinţei de consiliu local din 26 februarie, aleșii reșiţenilor au aprobat contractarea unui împrumut pentru a achita datoriile administraţiei locale faţă de societăţile care au făcut diverse lucrări în special către școli, dar și către serviciile proprii.

De asemenea, a fost votată scutirea de la plata penalităţilor și majorărilor de întârziere pentru reșiţenii care au restanţe mai vechi la impozitele și taxele locale, la amenzi și la chiriile pentru locuinţe sociale, cu condiţia achitării integrale a restanţelor până la sfârșitul lunii martie.

Antoniu Mocanu