Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cu prilejul aniversării a 245 de ani de industrie siderurgică în Cetatea de Foc a Banatului Montan, Primăria şi Consiliul Local Reşiţa organizează, în perioada 29 iunie-3 iulie, Zilele Reşiţei şi Ruga Bănăţeană, într-un alt format decât cel cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. IRIS, Delia, Nicolae Furdui Iancu, Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad sunt doar câteva dintre capetele de afiș. Nu vor lipsi teatrul și întrecerile sportive.

Programul manifestării va fi complex și diversificat, cuprinzând simpozioane cu participare internațională, expoziții de artă plastică și filatelie, spectacole muzicale aparținând unor variate genuri muzicale precum simfonic, coral, dance, pop, rock, folk, folcloric, dar și spectacol de teatru și evenimente sportive. Iar spectacolele se vor desfășura și în Centrul Civic, și în Piața Tricolorului.

Momentul aniversar din istoria Reșiței va fi marcat în cadrul unor simpozioane pe tema industriei, organizate în parteneriat cu Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, prin expoziții de fotografie și de filatelie.

În program figurează:

IRIS, care va evolua în 2 iulie, în Centrul Civic

Delia, care va concerta în 3 iulie, în Centrul Civic

– Teo Milea, care va susține un recital de pian în 2 iulie, în Centrul Civic

– Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad, sub bagheta maestrului Sabin Păuța, care va încânta publicul reșițean în 2 iulie, în Centrul Civic

Nicolae Furdui Iancu va evolua în 3 iulie, în Piața Tricolorului

Maria Gheorghiu, Cristian Buică, Dinu Olărașu și Vasile Mardare vor evolua în 2 iulie, în Centrul Civic

Camelia și George Hora vor concerta în 2 iulie, în Parcul Tricolorului.

Programul artistic va fi completat și de momente susținute de ansamblurile folclorice aparținând minorităților naționale.

În deschiderea maratonului pregătit de Zilele Reșiței, în 29 iunie, pe scena Teatrului de Vest din Reșița, va avea loc reprezentația Teatrului Pygmalion din Viena cu piesa „Cină cu Gustav Klimt“ de Jacek Cygan, în regia lui Nicolae Dumitru Vlădulescu, directorul instituției gazdă.

Și în acest an, va fi organizată a doua ediție a manifestării sportive „Pe locuri, fiţi gata, sport!“, în data de 2 iulie, în Centrul Civic, în cadrul căreia vor fi prezentate cluburile de profil din oraș și vor avea loc demonstrații sportive.

În cartierul Câlnic, în zilele de 29 și 30 iunie 2016, se va desfășura tradiționala Rugă bănățeană, atmosfera fiind asigurată de Ramona Vița și orchestra condusă de Petrică Vița. Potrivit municipalității reșițene, acest program nu este încă unul definitiv, astfel că modificările și completările vor fi anunțate în timp util.