Caraş-Severin, Romania

PRIGOR – Ultima intervenţie a celor de la Acasă în Banat în Caraş-Severin a fost de curând, în comuna Prigor, la Moara de la Pod, ultima moară inclusă în proiectul „Turist în Banat“!

Proiectul „Turist în Banat“ a ajuns la final. În acest sfârşit de săptămână, echipa de la Acasă în Banat s-a aflat din nou în Caraş-Severin, mai exact, în comuna Prigor, pentru ultima intervenţie, cea de la Moara de la Pod. Clădirea se află în stare bună, spun reprezentanţii asociaţiei, nefiind necesare lucrări mari, doar o curăţenie temeinică şi defrişarea buruienilor. Cu această intervenţie au fost finalizate lucrările de amenajare la cele 12 mori incluse în proiect, urmând ca, în scurt timp, să fie montate indicatoarele turistice şi plăcuţele informative.

„Ne pregătim cu pași rapizi de finalizarea proiectului «Turist în Banat» și de aceea ne-am deplasat la Prigor, unde ne-am ocupat de ultima moară de apă inclusă în proiect (a 12-a). Moara de la Pod este amplasată în apropiere de centrul satului și a funcționat până nu demult, fiind în prezent oprită. Clădirea este în stare bună de conservare și nu a necesitat decât o curățenie temeinică și mici lucrări de întreținere, însă zona împrejmuitoare este năpădită de buruieni și gunoaie. Am avut noroc de vreme bună în prima parte a zilei, cât să putem face tot ce ne-am propus, iar pe la prânz s-a pus să plouă și a trebuit să ne oprim. Cu această intervenție am finalizat lucrările de amenajare, iar în curând vom începe montarea indicatoarelor turistice, a plăcuțelor informative și a unor hărți turistice ale localităților Borlovenii Vechi, Pătaș, Prigor și Putna“, au precizat cei de la Acasă în Banat.

Proiectul „Turist în Banat!“ a fost finanțat de Fundaţia Orange cu suma de 35.000 lei, prin intermediul „Susţine un ONG!“, program anual ce încurajează participarea activă a angajaţilor companiei în proiecte sociale.

JCS-Nicoleta Moraru