Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un top întocmit de Agenţia de şomaj arată că meseriile cele mai aducătoare de angajări sunt cele legate de volan.

Chiar dacă numărul locurilor de muncă disponibile în judeţul nostru este tot mai redus, în luna iunie, şomerii cărăşeni au reuşit nu mai puţin de 378 de angajări, majoritatea pe cele 367 de posturi vacantate sau create în respectivul interval. AJOFM Caraş-Severin a întocmit un top cu cele mai ocupate meserii şi ocupaţii, stabilindu-se astfel că pe primul loc se află şoferii de autocamioane şi de maşini de mare tonaj, nu mai puţin de 31 de persoane reuşind o angajare în luna iunie. În afara acestora, alţi nouă şomeri au reuşit să-şi găsească de lucru ca şofer de autoturisme şi camionete. Pe locul al II-lea, cu 25 de angajări, figurează confecţionerii de cablaje auto, iar pe cea de-a treia poziţie – lucrătorii comerciali, cu 16 angajări.

Clasamentul oficial continuă cu muncitorii necalificaţi în construcţii (folosiţi la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet), care au reuşit 13 angajări, şi cu cei din industria confecţiilor, care au reuşit zece încadrări în muncă. Şi-au mai găsit de lucru zece asistenţi ai persoanelor cu handicap grav şi câte nouă lucrători în bucătărie (la spălat vase mari), manipulanţi mărfuri şi agenţi de securitate.

Antoniu Mocanu