Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – AFC Voința Lupac a trecut miercuri, 17 august, cu scorul de 3-1, de FC Progresul Ezeriș, în primul tur al Cupei României!

Fotbaliștii pregătiți de Dorian Arbănaș au deschis scorul, din penalty, în finalul primei reprize, prin Marius Călin, iar Lupacul lui Dobre a întors rezultatul și a marcat de trei ori prin Jinga, Hîrdău și Caia. Ultimele două goluri s-au marcat după cele 90 de minute, în reprizele de prelungiri dictate de arbitru.

Deși a câștigat, antrenorul de la Voința Lupac, Lucian Dobre, a fost extrem de revoltat de prestația elevilor săi: „Nu mi-a plăcut nimic! Nimic! Nu este ceea ce antrenez eu. Nu am făcut jocul pe care mi-l doresc. Singurul lucru pozitiv a fost rezultatul. Nu mi-a plăcut nimic, de nimeni, nici de mine. Eu nu văd fotbalul așa. Fotbalul meu este altfel. Antrenez altfel și nu știu de ce este această diferență de la antrenamente față de meci. Sper că vom putea regla situația asta la antrenamente. Meciul are o încărcătură psihologică și foarte mulți se pierd. Așa ceva mie nu-mi place. Dacă aș fi spectator, eu n-aș veni să văd un astfel de meci. Emoții am avut mai multe eu, deoarece stăteam pe margine și-mi spuneam că așa ceva nu se poate, că eu nu antrenez așa ceva. N-ar veni nimeni să plătească să vadă un astfel de joc. Eu văd fotbalul altfel. Nu există așa ceva și eu vreau să am cea mai bună echipă. Dacă întâlneam la acest meci altă formație am fi luat șapte goluri. Contează fiecare meci. Ne-am bătut joc de acest joc. Nu suntem pregătiți de startul campionatului, suntem pregătiți doar pentru grătar și bere. Repet, fotbalul pe care eu îl vreau nu este acesta. Fotbalul pe care mi-l doresc este agresiv, pozitiv, recuperăm mingea repede, ținem de ea, găsim culoarele cele mai bune și așa mai departe. Eu nu antrenez ceva, eu am antrenat fotbalul spectacol. Mi-ar fi plăcut să mai am cel puțin două săptămâni la dispoziție. Aș fi vrut să facem un amical tare, dar deja mi-e frică. Mai bine jucăm cu Mundo, măcar știu că le dăm și noi câteva goluri, căci aceia au început de doi ani fotbalul. Într-un campionat mă interesează să joc frumos și să adun puncte. Acesta este fotbalul meu”.

„Știam că o să avem un meci destul de greu și că vor fi mai bine pregătiți fizic decât noi. Avem și puțini jucători în lot, dar și probleme de lot, dar una peste alta, sunt mulțumit mai ales de prestația din prima repriză. Am jucat în acest meci și cu un copil de 16 ani, este vorba despre Sorin Careba. Prima repriză a fost una echilibrată, unde cred eu că noi am avut mai multe ocazii. Am deschis scorul, dar din păcate, pe o greșeală personală am fost egalați. În finalul meciului, la scorul de 1-1, am avut două ocazii clare și am fi putut încheia soarta partidei. Nu am înscris și am ajuns în prelungiri. S-a văzut lipsa de experiență a băieților, se vede lipsa de pregătire, dar sunt mulțumit de atitudinea lor. Lupacul face antrenamente organizate și vom încerca de acum înainte să facem și noi așa. Din păcate, mai avem jucători care sunt la mare. Acesta este nivelul și trebuie să-i înțelegem. Sunt mulțumit de ceea ce am văzut la acest meci și cred că nu ne-am făcut de râs. Am avut ocazii de a marca, am făcut un joc frumos și felicit echipa din Lupac și îi doresc succes în turul următor. Nu suntem pregătiți 100% pentru startul campionatului. Vom fi destul de competitivi abia după două sau trei etape. Acest meci îmi dă speranțe, deoarece am jucat cu mulți juniori”, a spus și Dorian Arbănaș, antrenorul echipei Progresul Ezeriș.

Voința Lupac: Trașcă, Săndescu, Secoșan, Vasilescu, Dalea, Danci, Vaștag, Jinga, Lucica, Caia și Lolea. Rezerve: Petruț, Banac, Dan, Cega, Clement, Vichente Marcu, Urdea și Hîrdău.

Progresul Ezeriș: Birăescu, Mărgan, Ciurea, Dumitru, Barbu, Cărăușu, Popescu, Călin, Turău, Popa și Careba. Rezerve: Varga, Lungu, Crețu, Rusnac, Gață. Absenți: Zamfir, Derbac și Rotariu.

JCS-Ștefan Moraru