Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Elevii lui Boșco Vișatovici au câștigat pe Municipalul din Caransebeș cu 3-1 și își consolidează poziția a patra în clasamentul seriei a VII-a a Ligii 3, în timp ce tinerii lui Arbănaș nu reușesc să întrerupă seria neagră, ajungând la al patrulea insucces consecutiv!

Croații din Lupac se puteau desprinde încă din primele 15-20 de minute la două-trei goluri diferență dacă „Ață” Avramovici și Jinga nu ratau ocazii incredibile, profitând de bulevardele din apărarea Ezerișului. Jinga avea totuși să deschidă scorul la jumătatea primei reprize, în urma unei pase în adâncime a lui Vădrariu. Antrenorul Dorian Arbănaș a mutat imediat, l-a scos pe fundașul central Popescu, l-a coborât în apărare pe Giurică și l-a introdus pe Kawagoe la mijloc, japonezul impulsionând jocul gazdelor, iar în minutul 40, în urma unei acțiuni pe stânga a lui Marian Musteța, Călin a reușit egalarea, împingând mingea în poartă cu capul, din careul mic. Echilibrul s-a menținut însă doar două minute, pentru că Avramovici, angajat de același Vădrariu, l-a învins pe Birăescu cu un șut din interiorul careului și a readus Lupacul în avantaj.

După pauză, datele problemei s-au schimbat, Ezerișul a alergat după egalare, a dominat pe alocuri, iar oaspeții s-au rezumat doar la contraatacuri tăioase. Gazdele au cerut un 11 metri la un șut blocat de un fundaș al Voinței, iar câteva minute mai târziu Căpățână i-a refuzat golul lui Musteța, scoțând de sub transversală. A venit în schimb la poarta cealaltă o gafă monumentală a lui Birăescu, care a semiluftat o minge primită de la un fundaș, iar Jinga, pe fază, nu l-a iertat și a refăcut avantajul de două goluri pentru Voința Lupac, 3-1, scor care avea să fie și cel final.

De menționat că aproape de finalul partidei, căpitanul oaspeților, Cristi Danci, a văzut al doilea galben, fiind eliminat pentru o simulare văzută doar de arbitrul craiovean. De altfel, după meci, ambele echipe au fost nemulțumite de prestația centralului, Ezerișul, așa cum am spus, reclamând că a avut un penalty neacordat și că Danci trebuia eliminat mult mai devreme, în timp ce Lupacul a acuzat că eliminarea experimentatului său jucător a fost una gratuită.

„Acestea sunt meciurile pe care tot timpul noi ni le facem grele, per ansamblu sunt super super mulțumit de băieții mei care tratează toate meciurile cu maximă seriozitate, s-a încheiat un tur. Singurul lucru de care să zic că sunt nemulțumit, se vede și în jocuri, ratăm foarte foarte mult, chestia asta nu pot s-o antrenez, au spus-o și marii antrenori. Mulțumesc conducerii care este aproape de noi și încercăm să ținem aceeași constanță pe care am avut-o și până acum. Felicit din fair-play și Ezerișul, știu că și ei se chinuie, și le urez baftă. Nu pot să cred, să am două arbitraje care să-mi vâneze la cele două derbiuri cel mai important jucător, să fie eliminat și în ce minut, Danci nici măcar n-a cerut 11 metri, scorul era deja 3-1 pentru noi, nu aveam nevoie să mă ajute niciun arbitru, contactul s-a auzit clar. Inadmisibil ce se întâmplă!”, ne-a declarat Boșco Vișatovici, antrenorul Voinței Lupac.

„Am intrat destul de moi în joc, am jucat slab în primele 20 de minute, în care a fost bulevard în apărarea noastră, dar treptat ne-am revenit și în a doua repriză chiar pot spune că am controlat jocul, băieții au jucat ceea ce trebuie, dar a venit greșeala care a pus capac. Au fost câteva momente cheie, la 2-1 am avut penalty clar, cred că și acum îl doare mâna pe fundașul central de la Lupac, iar apoi se impunea eliminarea lui Danci după un fault dur la centrul terenului, dar acum ce mai contează? E adevărat, poate se întorcea jocul, poate egalam, sau poate ratam. Sunt greșeli, așa cum jucătorii noștri au greșit, așa greșesc și arbitrii. Astăzi ne-a lipsit Marius Musteța în apărare, apoi s-a reaccidentat Dragomir, a vrut să forțeze”, a spus și președintele celor din Ezeriș, Cristian Șodâncă.

Progresul Ezeriș – Birăescu, Mărgan, Popescu, Dragomir, Dalea, Giurică, Derbac, Călin, Arjocan, Marian Musteța și Hrudei. Rezerve: Spânu, Rotariu,Kawagoe, Barbu, Dumitru.

Voința Lupac – Căpățână, Marcu, Banac, Circa, Cega, Lucica, Danci, Vădrariu, Săndescu, Jinga și Avramovici. Rezerve: Petruț, Gruia, Dan, Coviț, Jivan, Cărăușu, Popa.

În urma acestei victorii, Voința Lupac rămâne pe locul 4, cu 17 puncte, iar Progresul Ezeriș pe 5, însă cu doar 10 puncte. Etapa viitoare, prima din retur, Ezerișul joacă vineri, 29 octombrie, acasă, cu Gilortul Târgu Cărbunești, iar Voința Lupac merge pe terenul celor de la CSM Deva.

JCS-R.M.