Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Adică undeva la 42% din cele peste 33.000 de contravenții rutiere constatate în 8 luni. De altfel, totalul faptelor de această natură a crescut cu aproape 6.000 față de anul trecut!

Să nu uităm că viteza este și principala cauză generatoare de accidente… „Pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, polițiștii au desfășurat în primele 8 luni, 1.392 de acțiuni, dintre care 249 pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, 189 pentru combaterea conducerii unui vehicul sub influența alcoolului, 179 pentru combaterea conducerii unui vehicul sub influența drogurilor, 142 privind nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni și 67 pe linia nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști.“, a declarat șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene, inspector de politie Valentin Tudosie, în cadrul unei recente conferințe de presă.

Cu ocazia acestor acțiuni, oamenii legii au aplicat peste 33.000 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere, cu aproape 6.000 de sancțiuni contravenționale mai mult față de perioada similară a anului trecut. Cele mai multe, peste 14.000, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, aproape 4.000 pentru nepurtarea centurii de siguranță, alte 1.688 pentru depășire și oprire neregulamentare. 142 de participanți la trafic au fost sancționați contravențional pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii au verificat dacă și ceilalți participanți la trafic respectă regulile de circulație, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în cazul a 1.117 pietoni și 746 de bicicliști.

JCS-A.M.