Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „Cupa Reșița“, ediția a XXXIV-a, de pe Valea Domanului, un autentic regal sportiv.

Într-o organizare ireproșabilă, prin implicarea Federației Române de Automobilism Sportiv și Autocorex Tg. Jiu, prin Constantin Ciufrilă, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița, al Colegiului Județean de Arbitri (președinte Aloisiu Schmelas), și al instituțiilor cu responsabilități în cursele de mașini, etapa a III-a a Campionatului Național de Automobilism Viteză în Coastă Dunlop 2014 a reunit pe Valea Domanului 50 de piloți. Competiția a fost considerată o reușită deplină, de înaltă ținută sportivă, în fața unui public numeros. Pe lângă faptul că nu s-au înregistrat evenimente deosebite pe traseu, favoriții au realizat performanțe notabile, culminând cu noul record al cursei.

Iar satisfacția fanilor componenților A.C.M. Sport Reșița a fost deplină. „Regele Coastei“, Lucien Hora a oferit, din nou, o excelentă lecție de pilotaj, cu un timp de invidiat, 1.39:713, stabilind astfel un nou record al traseului. Acesta a fost secondat cu brio de colegii săi, chiar dacă Ovidiu Zaberca s-a confruntat cu unele probleme tehnice, remediate în timp record. „Cangurul“ a sosit pe locul patru la Open, după Lucien Hora, Paul Andronic și Ionescu Horațiu Cristea, unul dintre noii piloți ai A.C.M. Sport. Care, alături de Armando Battocchi, a doua achiziție, și Mircea Pădurean, au dominat podiumurile la grupele și clasele la care au concurat.

„Până la urmă a fost frumos, și ca vreme și ca rezultate, a precizat Lucien Hora, câștigătorul etapei. Ovidiu Zaberca a avut unel probleme cu mașina, dar, până la urmă a venit pe patru, la general. A fost o cursă frumoasă, vreme bună, lume multă, fără accidente, noi am fost pe podium. Păcat că nu am câștigat și la echipe. Dar, ăsta e sportul. Nu întodeauna poți să câștigi. Sper să fi fost ultima etapă pe traseul scurt. Astfel ca de anul viitor să fim și noi în ton cu Europa. Mulțumim reșițenilor, tuturor iubitorilor sportului cu motor, pentru că au fost alături de noi“.

Adrian Roman

Enable referrer and click cookie to search for pro webber