Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primăria a inițiat, săptămâna trecută, achiziția lucrărilor de reabilitare termică a elementelor de anvelopă pentru patru clădiri rezidențiale multifamiliale!

Ne referim la ceea ce, într-o exprimare mai puțin pretențioasă, reprezintă izolarea termică a unor blocuri de locuit, în cazul de față fiind vorba despre cele de pe Aleea Țarcului nr.1, scările A, B, C; Aleea Trei Ape, scările 1, 2, 3; Bulevardul Republicii nr. 2A, scările 1, 2, 3, 4 și Bulevardul Republicii nr. 4, scările 1, 2, 3, 4, 5, 6. Valoarea însumată a lucrărilor cuprinse în cele patru loturi este de 39,3 mil. lei, finanțare obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Runda 2, Componenta C5 „Valul Renovării“.

În principal, lucrările cuprind izolarea termică a fațadelor și înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în bloc, cu tâmplărie termoizolantă pentru îmbunătățirea performanței energetice a părții vitrate, dotată cu dispozitive/fante/grile pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă. Pentru izolare, soluția tehnică propusă constă în montarea de sisteme compozite de izolare termică cu o grosime a termoizolației de 15 cm (vată minerală bazaltică) în cazul fațadelor, în cazul acoperișului tip terasă urmând a fi montate sisteme compozite de hidro-termo-izolare cu o grosime a termoizolației de 20 cm. Este prevăzută, totodată, reabilitarea instalațiilor de iluminat aferente părților comune și înlocuirea lor cu unele moderne, cu eficiență energetică ridicată, iar pe casele lifturilor vor fi montate panouri fotovoltaice care vor asigura alimentarea cu energie electrică a iluminatului de pe casa scării și a consumatorilor alimentați din tabloul de spații comune.

Termenul de depunere a ofertelor este 30 iulie pentru loturile de pe aleile Țarcului și Trei Ape, respectiv 19 august pentru cele de pe Bulevardul Republicii.

JCS-Walter Fleck