Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – La aproape un an de când ministrul Sorin Grindeanu anula prima licitație pentru proiectarea drumului de mare viteză Lugoj-Craiova, preluată de la predecesorul său, Cătălin Drulă, s-au găsit în sfârșit câștigătorii pentru elaborarea primelor două Studii de Fezabilitate (SF) necesare construcției a două loturi din acest drum!

Potrivit lui Grindeanu, sectorul Caransebeș-Lugoj (50 km) a fost atribuit unei firme din Turcia și are o valoare de 12,11 milioane de lei (fără TVA). Turcii au la dispoziție 20 de luni, din care 18 luni numai pentru elaborarea SF-ului. „În cazul sectorului Drobeta Turnu Severin-Domașnea (65 km), contractul a fost atribuit unei asocieri de firme înregistrate în România. Are o valoare de 35,78 milioane de lei (fără TVA) și o durată de 28 de luni, 26 de luni fiind alocate doar pentru elaborarea SF-ului. Ambele contracte sunt finanțate prin Programul Transporturi și pot fi semnate în 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.”, a precizat ministrul Sorin Grindeanu.

Cu alte cuvinte, dacă nu sunt contestații și câștigătorii își fac treaba cum trebuie, cam prin vara lui 2025 ar trebui să avem gata documentațiile. Despre construcția propriu-zisă și finalizare, într-un viitor mai… îndepărtat!

JCS-R.M.