Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După ce au acţionat ieri în forţă pentru evacuarea apelor revărsate în urma ploilor abundente, pompierii militari cărăşeni acţionează şi la această oră!

Bilanţul zilei de ieri, transmis de ISU “Semenic” Caraş-Severin, arată că pompierii au fost solicitaţi până seara târziu, chiar şi azi-noapte intervenindu-se în câteva localităţi, iar salvatorii se află la datorie şi astăzi. Astfel, şapte pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş şi membri SVSU Armeniş au acţionat pentru evacuarea apei acumulată în urma precipitaţiilor abundente în trei curţi din satul Feneş, comuna Armeniş.

Întrucât DJ 608 a fost blocat la intrarea în satul Rusca Teregova, din cauza unei viituri, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Caransebeş (cu o motopompă), IPJ şi SVSU Teregova (care a acţionat cu o vola şi un tractor). Drumul a fost deblocat, traficul în zonă fiind reluat. Tot în această localitate a mai fost solicitată intervenţia pompierilor militari pentru evacuarea apei din două gospodarii (două curţi şi un beci).

Până la ora 22.00, în Caraş-Severin s-au înregistrat următoarele pagube: la Feneş – un podeţ colmatat, un drum inundat şi circa 20 de curţi inundate; la Rusca – apă pe stradă şi oprirea circulaţiei pe DJ 608 pentru aproximativ 30 de minute, drumul fiind decopertat de viitură pe o lungime de 300 metri; în comuna Teregova – scurgeri de pe versanţi, un drum inundat şi opt curti; pe DN6 (E70) Teregova – apă pe carosabil pe o lungime de 100 de metri şi circulaţie dirijată pe o bandă doar pentru autovehiculele mari. După ora 22.00 au mai  intervenit 19 pompieri militari cu  şapte motopompe transportabile, membrii SVSU Teregova și Armeniș, precum și echipaje IPJ. Azi-noapte intervenţiile au continuat pentru pentru evacuarea apei din patru gospodării din Feneş, altele zece în Teregova şi două la Rusca.

La această oră, potrivit ISU “Semenic”, în judeţul Caraş-Severin intervin 16 pompieri militari cu şase motopompe pentru evacuarea apei în localităţile Teregova (un beci), Feneş (patru beciuri), Reşiţa (subsolul unui bloc pe str. Lunca Pomostului), Oraviţa (subsolul unei instituţii), Dezeşti (decolmatarea/curăţarea unei fântâni).

JCS-A.G.

Rusca Teregova, inundații

Posted by Caius Stepanescu on Tuesday, June 23, 2020

Posted by Maria Hurduzeu on Tuesday, June 23, 2020