Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Denumim astfel acţiunea care se desfăşoară în acest weekend în proiectul „Orașul invizibil. Partea 1: povestea apei”!

Proiectul este implementat de Asociația Make Better din București, în parteneriat și cu cofinanțarea primăriei, cu sprijinul și participarea Muzeului Cineastului Amator (MCA), Modulab şi a asociaţiilor Bike Attack şi Ro Mountain Bike.

După cum am mai scris, au loc tururi ghidate de-a lungul canalelor Bârzavei. Deşi turul la pas era anunţat pentru mâine, un prim asemenea tur a avut loc astăzi datorită interesului ridicat arătat de cetăţeni. În paralel, sâmbătă şi duminică, în faţa Palatului Cultural, MCA prezintă o expoziţie fotografică legată de reţeaua hidrografică a Reşiţei. Punctul central al acesteia este ceea ce, la prima vedere, ar putea părea o jucărie. Însă este un stand de prezentare, la scară redusă, a turbinelor produse la Uzina Mecanică Reşiţa.

De asemenea, de la ora 17:00, la casa de căsătorii, istoricul Mircea Rusnac a dialogat cu cei interesaţi despre istoria dezvoltărilor hidrografice de pe cursul Bârzavei. Evenimentul a cuprins și turul ghidat al Hidrocentralei Grebla, cea mai veche din ţară şi monument istoric. Duminică este anunţat un nou tur ghidat la canalele Bârzavei întrucât solicitările au depăşit aşteptările organizatorilor.

JCS-Ionel Ivaşcu