Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Când pui la un loc culori, mișcare, sunet, lumină și apă, totul devine un spectacol. Spectacol pe care Centrul Civic din Caransebeș îl are de acum, odată cu „reînvierea” fântânii lui Oprea, care a trecut printr-un proces complet de modernizare în ultima perioadă!

Investiția aparține în totalitate municipalității, care a dorit să facă în zona centrală un obiectiv de un farmec aparte, ce nu poate fi ratat nici de caransebeșeni, nici de cei care trec prin capitala gugulanilor.

„Sunt mulțumit de cum arată, mai e puțin de lucru la soft, nu ne-a venit softul pentru muzică, pentru că muzica va trebui să fie corelată cu jeturile de apă și cu luminile, atunci voi fi mulțumit cînd văd că se finalizează și această parte. Dar funcționează bine și acum.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Reamintim că modernizarea fântânii construite de fostul primar comunist Nicolae Oprea a fost una cu suișuri și coborâșuri, după ce la un moment dat Direcția pentru Cultură Caraș-Severin a cerut sistarea lucrărilor. Până la urmă, s-a ținut cont și de recomandările celor de la Cultură, iar fântâna a fost trecută pe lista de investiții a Primăriei Caransebeș pentru acest an, cu suma de 350 de mii de lei.

JCS-R.M.