Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Intervenția a avut loc în județul vecin, Hunedoara, unde un turist în vârstă de 72 ani, s-a accidentat grav la un picior, iar salvamontiștii hunedoreni au cerut ajutorul elicopterului SMURD de la Caransebeș pentru a-l transporta pe bărbat la spital!

Elicopterul a ajuns în Valea Pietrele din Masivul Retezat, acolo unde salvatorii montani îl asiguraseră deja pe turist pe targă. Întrucât zona era una dificilă pentru aterizare, rănitul a fost ridicat cu ajutorul troliului și transportat în siguranță la spital. A fost prima misiune de troliere a elicopterului SMURD de la înființarea punctului aeromedical de salvare montană Caransebeș, în luna decembrie a anului trecut, misiune îndeplinită cu succes.

Operațiunea de salvare n-a trecut neobservată, șeful DSU, Raed Arafat, salutând pe pagina de Facebook misiunea elicopterului de la Caransebeș. „Colaborare între echipajul SMURD de salvare aeriană din Caransebeș și Salvamont Hunedoara pentru evacuarea, prin troliere, a unui turist rănit! Elicopterul SMURD de la Caransebeș, deservit de piloții IGAv – MAI, împreună cu echipajele medicale din Caraș-Severin și Timiș, operaționalizat în decembrie 2021, începe să acționeze din ce în ce mai mult în zona de competență, dând o șansă în plus celor aflați în pericol. Felicitări tuturor și mult succes!”, a fost mesajul lui Arafat pentru cei implicați în operațiunea de salvare.

Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeș asigură intervenția în situații dificile în întreaga zonă de vest a țării.

JCS-N.C.

VIDEO: Salvamont Hunedoara