Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cu ocazia Săptămânii Sportului European, Direcția Județeană de Sport Caraș-Severin a organizat mai multe competiții amicale la mai multe sporturi, printre care și judo, cu scopul promovării mișcării și scăderii numărului de copii supraponderali. Sportivii antrenați de Dan Păștean au făcut mai multe demonstrații, în care au prezentat procedee specifice de judo!

„Acțiunea demarată de Direcția Județeană de Sport Caraș-Severin cu ocazia Săptămânii Sportului European-BE ACTIVE a fost desfășurată în perioada 23-30 septembrie. A fost o actiune menită să motiveze persoanele de toate vârstele să facă sport, mișcare, iar aceste lucruri duc la un trup armonios, sănătos și la scăderea numărului de persoane supraponderale. Această acțiune amicală de judo a avut loc la sala de sport de lângă Poliție și a reunit 20 de participanți. DJS a oferit câte o medalie de aur și o diplomă pentru fiecare participant. Toți sportivii au fost premiați!”, a spus Narcis Lazăr, inspector DJS-CS.

Clubul Muncitorul Reșița a început antrenamentele de la 1 septembrie și facem înscrieri pentru băieți și fete începând cu vârsta de 6 ani. Antrenamentele se desfășoară zilnic, la sala de judo de lângă Poliție, de la orele 17 la 19. Recent am participat, pe lângă acțiunea organizată de DJS-CS, la Campionatele Naționale la Severin, unde am concurat cu trei sportivi. Unul dintre ei a fost foarte aproape de medalia de bronz, dar s-a clasat în final pe locul 5. A pierdut intrarea în finală, apoi a pierdut lupta pentru bronz. Urmează pentru noi spre finalul lunii octombrie o competiție la Timișoara.”, a declarat Dan Păștean, antrenor la secția de judo de la Muncitorul Reșița.

JCS-Ștefan Moraru