Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sunt cuvintele disperate ale unei mame care a sunat în toiul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.19, la 112. „Vă rog să mă ajutați, fiul meu s-a urcat în pod și vrea să se spânzure! Am încercat să urc, dar a blocat ușa, este băut, s-a certat cu concubina și are și probleme psihice”, spunea femeia, în pragul disperării!

Un echipaj de jandarmi aflat în timpul serviciului a pornit urgent spre cartierul reșițean Lunca Pomostului, unde s-a putut constata că lucrurile sesizate la telefon se confirmă.

„Misiunea de salvare a fost îngreunată deoarece tânărul în vârstă de 34 de ani a blocat calea de acces în podul casei, iar dialogul cu persoana în cauză nu s-a putut realiza, acesta având și deficiență de auz. După câteva minute, jandarmii cărășeni au reușit să intre în podul casei și să-l coboare în siguranță. La fața locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Caraș-Severin, dar și unul de pompieri. Persoana în cauză a fost transportată la spital, unde a și rămas internată“, informează Inspectoratul de Jandarmi.

Potrivit instituției, doar intervenția promptă l-a salvat pe bărbat. Reșițeanul stătea inițial pe ușa podului, îngreunând urcarea jandarmilor. Ulterior, deși ușa era blocată, s-a reușit intrarea în pod, unde omul avea deja pregătită sfoara cu care să-și ia capăt zilelor…

JCS-A.M.