Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Azi noapte au fost înregistrate căderi de piatră pe DN 57, în Clisura Dunării, și au căzut pomi pe DN 67, DJ 581 și în municipiul Reșița. Drumul Moldova Nouă – Orșova este blocat!

Potrivit bilanțului făcut de cei de la ISU „Semenic“, în urma fenomenelor meteorologice produse noaptea trecută, au căzut copaci pe DN 57, pe Dealul Piatra Albă, unde a intervenit cei de la Drumuri Naționale cu un echipaj și cu utilajele necesare, dar și pe DJ 581 Reșița – Lupac, precum și în municipiul Reșița, unde au acționat câte un echipaj de pompieri militari cu o autospecială și cinci servanți.

Pietre au căzut în Clisura Dunării, pe DN 57, la aproximativ 2 kilometri distanță de localitatea Cozla, comuna Berzasca, spre Orșova.

„Traficul este oprit pe DN 57, în apropiere de Berzasca, la limita județului Caraș-Severin cu județul Mehedinți, ca urmare a căderilor de pietre și stânci de pe versanți. Drumul este blocat total. Circulația pe traseul Orșova – Moldova Nouă și retur se va desfășura pe ruta DN 6 Orșova – intersecție DN 57B – DN 57B Oravița – DN 57 Oravița – Moldova Nouă“, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Inițial, zona a fost ținută sub observație, fiind montate indicatoarele de acces interzis. Apoi au început operațiunile de înlăturare a ebulmentului în urma alunecărilor de pe versanți, de azi noapte. Traficul a rămas închis, iar potrivit de la DRDP Timișoara, în zonă era în curs și o lucrare de stabilizare a versanților.

JCS-A.M.