Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Au fost vizate trei grupări infracţionale, două specializate în distribuirea de droguri de mare risc, a treia în cea de etnobotanice, care şi-au dat mâna pentru o bună colaborare la nivel de municipiu, în special în distribuţia pe linie stradală!

Poliţişti şi procurori cărăşeni au derulat joi dimineaţă 29 de percheziţii în Reşiţa, la adresele mai multor persoane bănuite de constituirea unor grupări infracționale organizate, specializate în distribuirea de droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. În urma lor au fost găsite și ridicate de la cei bănuiţi diferite cantități de droguri de mare risc, de risc și substanțe halucinogene, bani și obiecte folosite la cantărirea și prelucrarea substanțelor. Potrivit anchetatorilor, pe lista celor care urmau să fie audiaţi joi figurează numele a 38 de persoane, membri ai grupărilor.

„În urma probatoriului administrat în cauză, s-a stabilit că în cursul anului trecut, pe raza municipiului Reșița, s-au conturat trei grupări infracționale organizate, care acționau în Reșița și în localitățile limitrofe. Două dintre aceste grupări ar fi fost implicate în distribuirea de droguri de risc, iar cea de-a treia s-ar fi ocupat cu efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, între cele trei grupări existând interacțiuni, în special pe linie de distribuție stradală“, transmite Poliţia judeţului.

De la oamenii legii am putut afla că aceste grupări infracționale erau structurate pe un palier de aprovizionare și pe unul de distribuție stradală şi că erau coordonate de șase tineri reşiţeni, cu vârste cuprinse între 20 și 30 ani. Iar marfa era adusă din Timişoara şi Craiova: „Aprovizionarea cu droguri de risc, respectiv cannabis, s-ar fi făcut în special de la dealeri din Timișoara, ulterior drogurile fiind porționate și oferite spre vânzare, la doze de la 0,2 până la 1 gram, de către membrii palierului de distribuție stradală. Pentru producerea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive, leaderii grupărilor ar fi procurat substanța activă de la persoane din Craiova, pe care ar fi prelucrat-o ulterior prin amestecarea cu diverși solvenți și impregnarea pe fragmente vegetale“.

Cât dădeau tinerii pe doza de ierburi impregnate cu chimicale cu efecte psihoactive? La Reşiţa, scorurile variau între 30 şi 60 de lei pe doză (între 0,2 şi 1 gram).

„În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere în vederea consumului de droguri de risc și de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii“, se mai arată în documentul citat.

JCS-Antoniu Mocanu

https://youtu.be/V9JsbujBR7g