CARAȘ-SEVERIN – Şi asta pentru că în țară sunt mai mult de 20 de hidrocentrale sau micro-hidrocentrale realizate peste 80% care însă stau, în loc să producă și să furnizeze megawați în sistemul energetic național. Inclusiv în Caraș-Severin sunt asemenea hidrocentrale, care mai au nevoie de foarte puțin pentru a fi finalizate și a putea furniza energie verde!
„În acest moment, investițiile în hidrocentrale sunt blocate de chestiuni care țin de tot felul de acorduri, la fel cum se întâmplă în proiectele pe infrastructură”, a declarat Grindeanu. Aceste aspecte au fost punctate de vicepremier în cadrul recentei vizite în județ.
Grindeanu a dezvăluit aceste informații la capătul repetatelor discuții legate de energie la care a asistat în ultima perioadă. În opinia sa, pentru următorii câțiva ani, energia verde este una dintre prioritățile de care România are nevoie, declarându-se totodată un susținător al revenirii la un preț reglementat la energie.
Pornind de la declarațiile lui Grindeanu, curiozitatea ne-a împins spre site-ul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), unde am putut compara cele… 140 de oferte tip de furnizare a energiei electrice. Pentru un consum estimat la 100 kWh, prețul începe de la 66 lei urcând până la 632 lei. Concluzia e limpede: cam are dreptate vicepremierul…
JCS-Ionel Ivașcu