Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E avertismentul primit, în glumă, de un consilier local după ce acesta s-a arătat nemulțumit de activitatea Poliției Locale Caransebeș, atunci când a venit momentul să se aprobe norma de hrană pentru polițiștii locali. O normă de hrană de 36 de lei pe zi, care poate ajunge pe lună la aproape 1100 de lei în plus la salariu!

„Indiferent de funcția ocupată?”, a întrebat liberalul Teodorescu. „Nu se diferențiază, e aceeași pentru toți indiferent de funcție sau grad. E până-n 1100 de lei, dacă sunt 31 de zile, 36 de lei pe zi, e fixă!”, a lămurit rapid problema directorul economic al municipalității, Marius Preda.

Și cum subiectul părea să lâncezească, primarul Felix Borcean i-a întrebat pe aleșii locali de ce nu comentează la norma de hrană a polițiștilor locali, „că aici ar fi niște bani, într-adevăr”, așa cum o făcuseră mai devreme când a fost vorba de banii pentru Serbările Cetății. Atât a așteptat liberalul Puiu Paica: „Păi dumneavoastră știți că m-au oprit niște oameni înainte de ședință, mi-au spus <<le dați bani acum pentru norma de hrană, dar ei nu prind un câine, nu fac nimic!>>”

„Nu e menirea lor să prindă câinii vagabonzi!”, a reacționat primarul Borcean, în timp ce Valentin Dascălu (PSD) i-a atras atenția lui Paica, aparent în glumă, că „vezi că mâine iei amendă că ai parcat pe trotuar”. „Normal, că altceva nu știu nimic!”, a pus Paica punct subiectului.

Așa cum spunea edilul, nu e menirea polițiștilor locali să prindă maidanezii, dar nu putem să nu observăm totuși cerșetorii din plin centrul Caransebeșului sau mașinile care circulă ca la ele acasă în aceeași zonă, una considerată, pe hârtie, pietonală. Iar acestea sunt doar două din domeniile în care Poliția Locală ar putea să-și facă mult mai simțită prezența, mai ales că de o bună perioadă beneficiază de zeci de camere de luat vederi care transmit imagini în timp real din aproape tot Caransebeșul, care, practic, le dau posibilitatea să vadă rapid atunci când cineva încalcă reglementările legale.

JCS-R.M.