Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cum? Prin câteva amendamente făcute de cei trei parlamentari PNL la Bugetul pentru anul 2024. Cea mai mare sumă este pentru Oraviţa!

„În primul rând trebuie să îndreptăm o eroare legată de oraşul Oraviţa care, la ultima alocare de fonduri din Fondul de Rezervă Bugetară, nu a primit nicio sumă, probabil din vreo greşeală materială. Din acest puţin pe care putem să-l propunem, care să fie şi cu şanse de aprobare, ne vom îndrepta atenţia şi spre serviciile medicale.“, ne-a spus senatorul Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin.

Mai exact, cei trei parlamentari liberali încearcă să sprijine cele două spitale de urgență din judeţ, de la Caransebeş şi Reşiţa, la SMUC ca să se reabiliteze blocul operator şi secţiile medicale, iar la Reşiţa pentru a fi investiţi în crearea de condiţii hoteliere pacienţilor ce vor fi internaţi la Staţionarul 1. O sumă de bani va fi alocată şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă. „Aici, pentru a scurta procedurile birocratice, SAJ Caraş-Severin nefiind ordonator principal de credite, suma cu această destinație o vom propune direct spre Primăria Caransebeş, care poate face achiziţia şi apoi să aprobe folosinţa de către SAJ. Fac această precizare ca să nu se interpreze greșit de către partenerii de guvenare din PSD.“, a mai menţionat şeful liberalilor cărăşeni.

Trebuie precizat faptul că nu se pot face amendamente foarte mari şi foarte multe la Anexa Bugetului deja propus de către Guvernul României. De ce? „Pentru că este deja construit cu o anumită logică financiară care nu poate fi perturbată în Parlament, plus că riscăm să nu fie aprobate, lucru care mi s-a întamplat şi în 2019, atunci când mi-au fost respinse politic în plenul Parlamentului.“, susţine Marcel Vela.

Aşadar, senatorul Marcel Vela şi cei doi deputaţi PNL, Dumitru Rujan şi Iaro Marşalic, vor solicita 1,1 milioane de lei pentru Oraviţa, 1 milion de lei pentru reabilitarea unor secţii şi a blocului operator de la spitalul din Caransebeş, 500 de mii de lei pentru Spitalul Judeţean Reşiţa şi 400 de mii de lei pentru achiziţionarea unei ambulanţe noi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

JCS-Nina Curiţa