Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Întrebat, în cadrul conferinţei de presă susţinută la Reşiţa, ce părere are despre ce s-a întâmplat la Primăria Caransebeş, ministrul de Interne a refuzat orice comentariu!

„Nu comentez niciun dosar penal aflat pe rolul unui Parchet, anchetare, documentare, clarificare, indiferent în ce stadiu este dosarul. Nu doar la Caransebeş sau la Reşiţa, nu comentez niciun dosar de niciunde din ţară. Dosarele sunt de competenţa parchetelor şi eu nu imi dau cu părerea despre ele pentru că nu sunt acum fostul primar de la Caransebeş, nici preşedintele unui partid aflat în competiţie cu alt partid care are alte probleme. Eu în acest moment reprezint Ministerul Afacerilor Interne şi noi nu ne pronunţăm despre dosarele aflate la Parchet“, a precizat Marcel Vela.

Şi dacă tot vorbim de cazul respectiv, la Judecătoria Caransebeș s-a judecat luni contestația depusă de trei dintre inculpați privind revocarea controlului judiciar. „În baza art. 213 alin. 6 Cod procedură penală admite plângerile formulate de numiţii Dragomir Manuela Nicoleta, Juca Pavel Cristian şi Minea Mihai şi în consecinţă: Dispune revocarea măsurii preventive restrictive de libertate a controlului judiciar dispus de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş în dosarul nr. 2/P/2020 faţă de Dragomir Manuela Nicoleta, Juca Pavel Cristian şi Minea Mihai. Dispune comunicarea încheierii cu Poliţia Municipiului Caransebeş-Biroul Supravegheri Judiciare“, se arată printre altele în soluția pe scurt publicată pe site-ul Judecătoriei Caransebeș.

Potrivit unor surse, instanţa ar fi considerat că cei cărora li s-a revocat măsura controlului judiciar fac parte din aparatul administrativ şi nu prezintă pericol social.

O altă persoană inculpată în acest dosar nu a mai contestat decizia controlului judiciar, iar cea de-a cincea, cel mai probabil se va prezenta la aceeași instanță miercuri pentru a scăpa de această măsură.

Chiar și scoși de sub control judiciar, cei cinci inculpați rămân însă urmăriți penal și, cel mai probabil, vor fi trimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni de care sunt acuzați de procurori și ofițerii DGA.

JCS-N.C.