Vela le-a daruit oltenilor o cruce care se poate vedea din Serbia - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

MEHEDINŢI – Monumentul, ridicat chiar de Înălțarea Sfintei Cruci, este o donație personală a primarului Caransebeșului.

Impresionanta cruce care străjuie podul de peste râul Timiș din capitala gugulanilor are de acum o „soră” în județul Mehedinți, la mănăstirea Vodița, așezământ monahal ridicat între anii 1370-1372 de Sfântul Nicodim. Crucea a fost montată chiar de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, donație a primarului Marcel Vela și, în același timp, un proiect de suflet și de frăție al acestuia între cele două județe vecine, Caraș-Severin și Mehedinți.

„Am făcut naveta la Drobeta Turnu Severin ca președinte interimar al filialei liberale din Mehedinți, a fost un an special pentru mine pentru că m-a făcut să mă îndrăgostesc de aceste zone binecuvântate de Dumnezeu, să mă atașez de oameni, să-i respect, să-i admir și să-i apreciez. În plus, a fost o promisiune pe care am făcut-o, în anul în care am fost președinte interimar al PNL Mehedinți, din motive personale, Prea Sfințitului episcop Nicodim. Am onorat-o acum pentru că sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci este un moment sfânt pentru  fiecare dintre noi”, a precizat Marcel Vela.

La fel ca și crucea din Caransebeș, omoloaga de la mănăstirea Vodița are dimensiuni care o fac vizbilă din țara vecină, Serbia., 14 metri înălţime şi 7 metri lățime, precum și sistem de iluminat nocturn.