Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ministrul Afacerilor Interne crede că, prin această decizie, Banatul Montan poate deveni o emblemă pentru toată România! 

Ori de câte ori a avut ocazia, Marcel Vela, atât în calitate de edil, cât și de parlamentar, a spus de nenumărate ori că turismul poate fi șansa dezvoltării județului Caraș-Severin. Nu mai departe de începutul lunii martie, atunci când Romeo Dunca a fost prezentat drept candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, Vela vorbea încă o dată de Caraș-Severin ca despre o viitoare Elveție a României. Iar zilele trecute, Guvernul Orban, din care face și parte Marcel Vela, a declarat zona Borlova-Muntele Mic drept stațiune turistică de interes național, decizie salutată de ministrul Afacerilor Interne într-o postare pe Facebook.

„Toți cei care mă cunoașteți, știți cât de mult preț pun pe lucrurile durabile, de viitor, făcute așa cum trebuie, în folosul oamenilor. În calitate de senator și acum de ministru, mi-am dorit mereu să contribui pentru ca Banatul de Munte să fie o emblemă pentru toată România. Ce am spus în 2016 o spun și acum, în 2020. Vreau să dezvoltăm întreaga zonă a Banatului Montan! Prosperitatea economică reprezintă și prosperitatea oamenilor, iar în Caraș-Severin era nevoie ca unul dintre cele mai frumoase daruri de la Dumnezeu pentru această zonă să fie apreciat la adevarata sa valoare, alături de Semenic și alte nestemate turistice ale județului. Guvernul României, din care sunt onorat că fac parte, a făcut posibil ceea ce trebuia să se întâmple de multă vreme: zona Turistică Borlova – Muntele Mic a fost, în această săptămână, atestată oficial <<Stațiune turistică de interes național>>. Astfel, pot fi accesate mult mai ușor proiecte de dezvoltare, realizate investiții și se pot acorda facilități pentru turism. Suntem într-o nouă etapă și sper ca județul Caraș-Severin să devină, așa cum am mai spus acum patru ani, o adevărată Elveție a României! Ne bucurăm de un potențial turistic imens, de resurse naturale deosebite, de peisaje unice și, împreună, vom reuși să facem ca județul nostru să fie un colț de Rai! Multă sănătate vă doresc tuturor și mult, mult succes turismului bănățean! La mulți ani frumoși, Stațiunii de interes național Muntele Mic!”, a încheiat ministrul Marcel Vela.

JCS-N.C.