Vela: Dacă aprinzi lumina când trebuie, reuşeşti! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ministerul de Interne a limitat declinul Dacia în 2020, achiziţiile publice realizate de statul român în 2020 salvând uzina pe piaţa internă. Dacă valoarea vânzărilor la export a urcat spre 30% din cauza pandemiei, pe piaţa internă nu a atins nici 5%!

Potrivit unui raport al Automobile Dacia, vânzările pe plan intern de maşini şi componente ale companiei s-au micşorat în 2020 cu numai 4,9% faţă de 2019 la 2,075 miliarde de lei, în timp ce vânzările pe plan s-au comprimat cu 29,6% la 14,449 miliarde de lei.

Poliţia Română, potrivit Ziarului Financiar, a cumpărat anul trecut peste 6.700 de automobile Dacia în cea mai mare achiziţie de autospeciale din istoria Ministerului Afacerilor Interne, în urma unui contract de peste 483 milioane lei. În cadrul ceremoniei de atunci, Marcel Vela, ministrul de Interne de la acea vreme, declara că este important ca statul să încurajeze producţia românească de automobile.

În total, Poliţia Română a primit 6.744 de maşini Dacia, dintre care 3.360 de unităţi din modelul Logan, 3.382 de SUV-uri Duster şi două Dokker. Din sumă, 139 milioane lei au venit din bugetul MAI, iar diferenţa din fondul de rezervă al guvernului.

„Anul trecut a fost un moment în care s-au întâlnit trei nevoi. Nevoia de comenzi a producătorului Dacia Renault, care au scăzut dramatic din cauza pandemiei şi se putea ajunge la întreruperea producţiei, nevoia Ministerului Afacerilor Interne de a reînnoi flota de maşini care era veche şi uzată, dotări pe care le-am promis poliţiştilor, cât şi nevoia Poliţiei Naţionale de a nu mai fi confundată cu Poliţia Locală, ca imagine şi culori, acum înregistrate deja la OSIM. În vremuri întunecate se pot găsi şi soluţii bune. Important este să aprinzi lumina atunci când trebuie!“, ne-a declarat fostul ministru de Interne, senatorul Marcel Vela.

JCS-Nina Curiţa