Varstnicii, la un click distanta de internet - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Bibliotecarii reşiţeni îi iniţiază pe cei de vârsta a III-a în tainele internetului. Ziua siguranţei pe internet, sărbătorită în ţările Uniunii Europene în data de 8 februarie, a fost marcată, miercuri, şi de Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici“ printr-o primă întâlnire a unui grup de vârstnici, interesaţi să cunoască o parte din tainele computerului şi ale lumii virtuale.

Tot cu această ocazie pensionarii au completat şi un chestionar, ce a avut ca temă de analiză nevoile utilizatorilor de internet, urmând ca în data de 18 martie aceştia să participe la cursul „Iniţierea în tainele calculatorului“. Potrivit declaraţiilor directorului bibliotecii judeţene, Clara Constantin, cursul se desfăşoară în cadrul proiectului „Voluntar pentru comunitatea mea“, iniţiat de bibliotecar Marius Motosan.

De prezentarea sa se va ocupa bibliotecar Victoriţa Apolzan, trainer în cadrul programului Biblionet – program naţional, derulat pe o perioadă de cinci ani, care le facilitează românilor accesul gratuit la informaţie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România.

„Este un prim experiment de acest gen, pe care ne propunem să-l transformăm într-un serviciu al bibliotecii, oferit comunităţii reşiţene. În scurt timp, cei interesaţi să înveţe să folosească internetul şi calculatorul vor beneficia de îndrumare gratuită în cadrul instituţiei noastre“, a declarat directorul Bibliotecii Judeţeană „Paul Iorgovici” din Reşiţa.

Roxana Bălan Nafiru