Caraş-Severin, Romania

„Au fost câteva zile bune pentru noi. Oamenii fie şi-au înnoit garderoba de Paşte, fie au cumpărat cadouri pentru cei dragi, iar asta a fost în avantajul nostru. Într-un an de criză, cum este şi acesta, puţine sunt perioadele în care putem spune că suntem cu adevăraţi mulţumiţi de încasări. Totuşi, de Paşte, vânzările au fost bune“, ne-a spus Olivera Matei, administratorul unui magazin din Reşiţa.

Pentru a-şi rotunji veniturile, după lunile în care vânzările au fost cum nu se poate mai slabe, comercianţii au ieşit pe piaţă cu oferte, ce nu au putut fi uşor ignorate de cumpărători. Unele magazine au afişat reduceri de până la 30% la articolele vestimentare de sezon, iar altele le-au oferit clienţilor posibilitatea ca la cumpărarea a două produse să plătească doar unul. Promoţiile afişate le-au băgat comercianţilor bani frumoşi în buzunare, căci mulţi reşiţeni şi, în special tinerii, s-au înnoit de sărbători.

„Obişnuiesc să-mi cumpăr întotdeauna ceva nou de Paşte sau de Crăciun, iar dacă preţurile sunt bune, atunci îmi cumpăr mai multe articole vestimentare, fără a sta prea mult pe gânduri“, ne-a spus tânăra Andreea Petre.

Nu doar comercianţii au făcut bani frumoşi de Paşte, ci şi taximetriştii. Aceştia şi-au rotunjit veniturile, în special, în seara de Înviere, şi în noaptea de Paşte, atunci când tinerii s-au întors acasă după ce au petrecut în discotecile şi cluburile din oraş.

Roxana Nafiru