Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru a-l ajuta la început în deciziile de conducere, directorul AJVPS a revenit asupra deciziei de pensionare.

Zilele trecute a avut loc Adunarea Generală a membrilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, în care au fost discutate mai multe puncte, însă au avut loc şi alegeri ale conducerii, eveniment ce se întâmplă o dată la cinci ani. Au fost aleşi preşedintele, cei doi vicepreşedinţi şi 15 membri ai consiliului. „Întotdeauna au fost discuţii şi interpretări ale faptului că directorul face parte dintre membrii consiliului. Or, directorul nu se alege şi nu se ia în discuţie în alegerile generale. Potrivit statutului, postul de director vacant este ocupat în urma propunerii preşedintelui. Nu s-a pus acum problema aceasta, cu toate că eu, în iarna trecută, am solicitat consiliului să se orienteze în acest sens, deoarece eu am ajuns la o vârstă la care pot să mă retrag pentru a mă odihni şi a lăsa locul unor cadre mai tinere. Mi s-a propus şi am acceptat să amân retragerea, întrucât avem un preşedinte nou şi, pentru bunul mers al activităţii, voi continua o vreme, până la rodajul noii conduceri“, ne-a declarat Mircea Ciobanu, directorul AJVPS Caraş-Severin.

În prezent, în evidenţa asociaţiei sunt peste 2.600 de vânători şi peste 4.500 de pescari. Pentru funcţia de preşedinte al AJVPS s-au înscris trei candidaţi – Ion Borduz, Dorin Mărescu şi Borivoi Nicolici, cel din urmă renunţând ulterior. „A câştigat Dorin Mărescu, cel care a întrunit 70 de voturi, faţă de Ion Borduz, cu 45. Noul preşedinte e din Băile Herculane, vânător de circa 15 ani, pescar de prin 1992 şi nu a făcut parte din structurile de conducere ale asociaţiei. Poate şi de aceea am acceptat să amân plecarea. Consiliul mi-a solicitat să stau vreo doi ani, însă nu cred că acest lucru se va întâmpla“ a adăugat Ciobanu. Vicepreşedinţi sunt Francisc Vaştag (vânătoare) şi Andrei Tima (pescuit).