Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primăria Caransebeș depunea pe la începutul lui aprilie, în încercarea de a obține finanțare prin PNRR, două proiecte pentru reabilitarea energetică a școlilor generale din cartierele Pipirig și Cazărmii!

După 5 luni, Ministerul Dezvoltării a cerut clarificări despre care directorul Direcției de Strategii și Dezvoltare din Primăria Caransebeș, Liviu Jigoria-Oprea, le-a oferit amănunte consilierilor locali: „Proiectele au fost depuse în primăvară, acum am primit clarificări. Vor să adoptăm în anexa de la HCL și măsurile cuprinse în auditul energetic, și asta am făcut. În anexa parte integrantă a hotărârii de consiliu sunt trecute și acele măsuri din auditul energetic. Pe lângă asta, ni s-a cerut să mai modificăm valoarea proiectului, am scos stațiile de încărcare care nu mai erau eligibile pentru că s-au epuizat fondurile, despre asta e vorba.

În cazul Școlii Generale 2, ce aparține de Liceul „Decebal“, noua valoare a finanțării pe care Primăria Caransebeș încearcă să o obțină e de 744.920 de mii de euro fără TVA (inițial fiind de 769.920 de euro), în timp ce la Generală 8 (corpul B de la „Traian Doda“), noua valoare a investiției ar fi de 852.720 de euro fără TVA, și aici în scădere (cea inițială fiind de 994.000 de euro fără TVA).

Rămâne de văzut cât de rapid vor prinde cele două instituții de învățământ „Valul renovării”, în condițiile în care celor de la București le-au trebuit 5 luni doar pentru a solicita niște clarificări.

JCS-R.M.