Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţenii care vor să descopere Europa, însă fără costuri prea mari, pot profita de ofertele din extrasezon ale agenţiilor de turism.

Din octombrie şi până în mai, clienţii beneficiază de servicii all inclusive, în resorturi de patru sau cinci stele, în ţări precum Spania, Italia, Grecia, Turcia, Portugalia şi, mai nou, Franţa. În general, ofertele se adresează persoanelor cu vârste de peste 55 de ani, care-şi doresc să viziteze locuri pline de istorie. Noutatea programului „Senior Voyage“, lansat în 2009 de Guvernul spaniol, este aceea că, în cazul persoanei însoţitoare, vârsta nu mai are nici o importanţă, astfel că seniorul poate fi însoţit fie de partenerul/partenera de viaţă, fie de copii ori nepoţi.

„Ofertele dedicate seniorilor s-au vândut foarte bine, lucru care sperăm să se întâmple şi de acum încolo. Avem deja clienţi fideli, care-şi stabilesc itinerarul de la o vacanţă la alta. Cele mai cerute destinaţii au fost Spania, Turcia şi Grecia“, ne-a explicat Gabrielei Rasovan, directorul unei agenții de turism din zona Universalului Vechi.

Tarifele variază în funcție de fiecare destinație în parte, de la 255 de euro la 350 – 450 de euro, pentru şapte noţi de cazare la hotel de patru stele. În cazul în care clienţii fac integral plata, atunci pot beneficia de o reducere de până la 30% din preţul total al pachetului. Pe lângă cazare şi masă, regim all inclusive sau demipensiune, pachetul turistic include o excursie opţională, transfer de la aeroport la hotel şi biletul de avion.

„În ultimii ani, numărul celor care aleg pachetele destinate seniorilor a crescut, şi asta pentru că vacanţele din extrasezon sunt mult mai ieftine. Tarifele sunt făcute special pentru seniori, însă aceştia pot lua cu ei şi un însoţitor mai tânăr, care beneficiază în acest caz de acelaşi preţ“, a mai precizat Gabriela Rasovan.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu