Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 12 infracțiuni constatate și 651 de amenzi aplicate de polițiștii cărășeni, în șapte zile!

Între 17 și 23 ianuarie, polițiștii au acționat, în județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze ale accidentelor rutiere. Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, pe lângă amenzile aplicate, ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 66 de permise de conducere și certificate de înmatriculare. „Săptămâna trecută, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 651 de sancțiuni contravenționale, dintre care 238 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

44 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță. Au mai fost amendați, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce vehicule, 10 șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, dar și alți 16 care nu au respectat regulile privind acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor. „Pentru abaterile constatate, au fost reținute, în vederea suspendării, 41 de permise de conducere și retrase 25 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier”, a mai evidențiat IPJ Caraș-Severin.

În concluzie, polițiștii au dat amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranță, viteză excesivă, depășiri neregulamentare și încălcarea regulilor privind acordarea de prioritate. Decât să citim asemenea fapte drept cauze care au dus la accidente, mai bine le citim la rubica de „pozne” pe zăpadă.

JCS–S.P.