Caraş-Severin, Romania

GĂRÂNA – Echipajul de urgenţă, „cadoul” de anul nou pentru localnici după decenii de aşteptare.

Jurnal de CS a mai scris despre eforturile Primăriei Gărâna pentru înfiinţarea unei substaţii de Primiri Urgenţe, care să răspundă solicitărilor în week-end. Din discuţia cu primarul Ioan Buda, reţinem că în prezent se pun la punct ultimele detalii la clădirea care cândva adăpostea dispensarul şi remiza de pompieri. În vederea redării vechii utilităţi, Primăria a investit sume importante din buzunarul propriu, executând ample lucrări de renovare. Lucrările sunt practic finalizate, iar „Urgenţele” de la Gărâna prind tot mai mult contur.

D-na directoare de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost la faţa locului recent. Împreună am stabilit ce-ar mai fi de făcut pentru ca incinta viitoarei subunităţi de Primiri Urgenţe să ofere condiţii optime. Se pare că aceasta va putea deveni operaţională de la începutul anului viitor. De asemenea, se ia în calcul varianta ca echipajul medical să fie detaşat de la Caransebeş, întrucât ar fi mai aproape de comună”, aflăm de la primarul Ioan Buda.

Precizăm că localnicii nu mai au medic în comună de peste 20 de ani. În tot acest interval, pentru a avea acces la asistenţă medicală, fie au fost nevoiţi să se deplaseze la Reşiţa, fie ambulanţa a venit la ei tot de la Reşiţa. Se pare că 2017 vine cu semne bune.