Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma congresului partenerilor social–democraţi, membrii UNPR vor decide dacă vor împărţi listele.

Filiala judeţeană şi cea locală a Uniunii Naţionale pentru Progresul României și-au propus să obțină cel puţin zece la sută atât la alegerile locale, cât și cele parlamentare. Cu toate acestea, nu a fost luată decizia dacă UNPR va merge singură sau împreună cu PSD pe liste şi candidaturi, după cum a subliniat vineri, într-o conferinţă de presă, senatorul UNPR Ion Simeon Purec.

„Acum purtăm doar discuţii, însă ne vom situa pe o poziție clară abia după congresul PSD. Noi suntem pregătiți în ambele situaţii, şi putem merge fie singuri, fie în parteneriat cu Partidul Social-Democrat, cu care putem să mergem mai departe și să facem față noilor confruntări. Obiectivul pe care l-am stabilit este de minimum zece procente din voturi, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare. E cert însă că nu voi candida pentru Primăria Reşiţa, pentru că am colegi mult mai tineri“, a răspuns întrebărilor presei parlamentarul de Caraș-Severin. În aceeaşi conferinţă de presă, Purec a avut câteva consideraţii legate criza refugiaților.

„Vorbim de o situație a refugiaților, fără precedent în lumea modernă. România, după cum se știe, este solidară, dar strategia Uniunii Europene trebuie să se bazeze pe cote voluntare, asumate de către fiecare stat în parte. Actuala criză trebuie analizată și dezbătută în UE, în ansamblul ei. Este nevoie de o legislație pentru întreaga emigrație, iar Spațiul Schengen trebuie reformat”, a amintit senatorul.

Preşedintele organizaţiei municipale a UNPR, doctorul Gheorghe Jenar, a precizat că, în această perioadă numărul membrilor creşte şi că se va îngriji şi de organizarea acestora pentru alegerile de anul viitor.