Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este vorba despre noua grădiniţă din cel mai populat cartier reşiţean, care a fost ridicată de municipalitate, în parteneriat cu ministerul de resort, şi care a fost „colorată“ şi decorată de voluntari! 

Anul acesta, infrastructura educaţională din Reşiţa s-a îmbogăţit cu o grădiniţă. Aceasta funcţionează în structura Colegiului Naţional „Mircea Eliade“, iar proiectul a fost implementat în parteneriat cu Primăria Reșița și Ministerul Educației și Cercetării, valoarea totală a obiectivului depăşind două milioane de euro.

„În universul copiilor aproape întotdeauna există doar binele; frumosul, bunătatea, speranţa și iubirea triumfă, spune primarul Ioan Popa! Am reușit, la începutul acestui an școlar, să deschidem o nouă unitate de învățământ. Este vorba de o grădiniță nouă cu trei săli de clasă dotate modern! Cabinet medical, sală profesorală, precum și amenajări exterioare: loc de joacă, teren de sport, pistă de alergare – un cadru adecvat pentru activități în aer liber. Am denumit-o «Universul Copiilor», pentru că în realitatea lor totul este frumos, bun, există multă speranță și iubire și toate acestea triumfă! Grădinița cu Program Normal «Universul Copiilor» și-a deschis porțile în acest an școlar și este locul unde preșcolarii de la Colegiul Național «Mircea Eliade» vor descoperi tainele cunoașterii“.

Şi dacă tot vorbim de universul celor mici, nu putea lipsi culoarea. Astfel, desenele și decorul au fost realizate de voluntarii de la Asociația Nevo Parudimos.

JCS-Antoniu Mocanu