Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tinerii care se înscriu la această sesiune a admiterii au şanse să câştige şi prânzul gratuit.

Procedurile de admitere la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa sunt în toi, forul aşteptând, cu porţile larg deschise, tinerii absolvenţi de liceu care doresc să-şi modeleze viitorul pe malurile Bârzavei. Cei interesaţi se pot înscrie până în data de 22 iulie inclusiv, în fiecare zi, între orele 9.00 şi 16.00.

Pentru această primă sesiune a admiterii, sunt disponibile 1.225 de locuri pentru studiile de licenţă, dintre care 925 sunt la zi. Dintre acestea, 370 sunt fără taxă, incluzând şi şapte locuri pentru rromi, iar 555 sunt cu taxă. De asemenea, pentru tinerii de origine română de pretutindeni sunt disponibile 100 de locuri, toate fără taxă, dintre care 80 de locuri sunt cu bursă. Sunt disponibile şi 300 de locuri cu taxă pentru învăţământul la distanţă. La capitolul studii masterale, sunt disponibile 505 locuri, toate la zi, dintre care 200 sunt finanţate de la buget, iar 305 sunt cu taxă. Pentru tinerii români veniţi din străinătate sunt disponibile 25 de locuri, toate fără taxă, dintre care şapte sunt cu bursă.

„Avem şi un concurs al colegilor noştri de la Marketing, a precizat Doina Frunzăverde, rectorul forului. În cadrul biroului nostru de Marketing sunt foarte mulţi tineri activi care au propus un concurs mai hazliu. Pentru Campus Cafe, restaurantul nostru din campus, avem o pagină de Facebook, şi pe această pagină este organizat un concurs cu like-uri, cu fotografii din partea tinerilor care doresc să se înscrie anul acesta la universitatea noastră, fotografii cu «Bate palma – Give me five», şi primii cinci care vor obţine până sâmbătă cele mai multe like-uri pentru poza pusă în concurs vor avea masa de prânz gratuită în Campus Cafe, în tot semestrul I. Este din nou o iniţiativă a Biroului de Marketing, la fel ca multe altele, au avut participare, a fost şi o tombolă organizată în urma vizitelor noastre în licee, au avut trei premii pe care o firmă le-a pus la dispoziţia universităţii. Este mai mult o acţiune a tinerilor, a studenţilor. În orice caz avem deja în baza de date un număr de 1.500 de absolvenţi de liceu care comunică deja cu noi de câteva luni “.

Vizavi de concursul pentru masa gratuită, în funcţie de numărul de aprecieri adunate pentru fiecare dintre poze, câştigătorii vor fi anunţaţi duminică, 20 iulie, pe pagina de Facebook a Campus Cafe.

Potrivit prorectorului Gheorghe Popovici, până în după-amiaza de miercuri, 16 iulie, pentru ciclul de licenţă, s-au înscris un număr de 110 candidaţi, cei mai mulţi dintre aceştia optând pentru Ştiinţele sociale – 51, pentru Inginerie – 34, respectiv pentru Ştiinţele Economice – 25.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu