Unii polițiști îl vor pe Vela înapoi la Interne! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Informația a apărut în presa centrală, care scrie că polițiștii ar iniția petiții pentru repunerea lui Marcel Vela în funcția de ministru al Afacerilor Interne, nemulțumiți de actualul șef MAI, Lucian Bode!

Potrivit celor de la Bugetul.ro, care au stat de vorbă cu un reprezentant al polițiștilor care a dorit să-și păstreze anonimatul, unii dintre oamenii legii cer schimbarea lui Bode și, în acest sens, ar iniția petiții în mediul online, pentru repunerea în funcție a fostului șef al MAI, Marcel Vela, desemnat zilele trecute șef al delegației României la Europol. Polițiștii susțin că Vela le-a rezolvat una din marile probleme pe care le aveau de zeci de ani, cea a dotărilor.

„Pentru prima dată, în 30 de ani, mi s-a schimbat armamentul. Până acum, aveam niște autoturisme vechi, cu peste 300.000 de kilometri. Acum avem Loganuri noi. Până acum, erau niște Loganuri din 2006, de pe care curgea rugina. Și la posturile de poliție situație era sub orice critică. Acum, fiecare polițist de la postul de poliție are un Beretta. Vorbim de 9mm, totuși. Până acum, polițistul mergea la un birt, în sat, pistolul Carpați se bloca și lua bătaie de îi suna apa în cap. Nu sunt mare simpatizant al fostului ministru, dar lucrurile bune trebuie să le scot în evidență. Dacă mi-a îmbunătățit condiția de muncă, mie îmi convine, indiferent de nume”, a declarat, pentru Bugetul.ro, polițistul din prima linie.

În noiembrie 2020, cu câteva zile înainte de a fi înlocuit la comanda MAI, Marcel Vela posta pe Facebook un bilanț la un an în fruntea Ministerului de Interne. Iar la capitolul dotări noi lucrurile stăteau cam așa: „7.082 autovehicule, 25.000 de pistoale, 7.513 bucăți mijloace de protecție antiglonț – veste, maiouri, căști, scuturi, 10.640 bucăți mijloace de protecție OP (căști, scuturi), 4.000 bucăți dispozitive cu șoc electric, 6.000 bucăți body-cam și 400 complete – Dispozitive de blocare trecere auto, 52 ambulanțe 4×4 tip B, 4 automacarale cu braț ridicător și platformă pentru transport accesorii și material, 13 buldo-excavatoare; 60 de autospeciale pentru descarcerare, 26 autospeciale cu termoviziune”.

Petițiile online ale unora dintre polițiști nu ar fi singurele, la finele anului trecut și asociațiile de protecție a animalelor cerând păstrarea lui Vela în fruntea MAI pentru inițiativele în sprijinul animalelor pe care acesta le-a avut.

JCS-N.C.

11 Comentarii

  • FANFAN LA TULIPE Reply

   Iarasi tu, cu ideile tale absurde si paranoice ? Ai o mare obsesie, fa ceva in sensul asta, un transplant de creier, ceva !Orice, chiar si un aruncat in fantana ar fi binevenit !

    • FANFAN LA TULIPE Reply

     Uite ca nu, atata timp cat tu bagi la greu ca sa iti multumesti partidul ! Te astept la fiecare cotitura !

 1. Vela a fost un ministru de nota 9.00…
  Se putea si mai bine!
  Bode isi va da nota peste 6 – 8 luni…

 2. Vela e de la noi de la Armenis, si a facut destule pentru zona. A adus fonduri pentru indiguiri, a deschis aeroportul, a adus investitori in Caransebes, ajuta la dezvoltarea zonelor montane sprijinind proiectele de pe Semenic si Muntele Mic. Puneti si voi mana pe ceva, mocioci grindeni si hurduzei si spuneti ca asta ati facut voi pentru zona. Dar asa cum la voi sangele oltenesc e mai tare ca ala banatean, la fel si obrazul e mai gros ca bocancul.

 3. Un nu este Ok toți o apa și in pământ a măcănit vela la început cu dosarul 10 August după mucles se posta cu pisici câini pe fb. Și zicala lui suntem cu ochii pe voi sa ne aducem aminte a murit coloratul ăla pian s-au cum l-o chema sute de colorați la priveghi fără distanțare masca poliția era pe la garduri ca un privitor de rând curios cum jelesc un colorat deci unu nu este bun poate dacă venea Berbeceanu fără sa fie deranjant politic face ceva in minister

  • Esti dus cu pluta omule. Fati un control la cerebel ca nu e de bine !!!

 4. ion de la raion Reply

  politistii alearga mai repede decat Covid?(fara masina)

Adaugă comentariu