Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E întrebarea pe care și-a pus-o primarul Felix Borcean, după ce a constatat că cei de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC) apelează chiar și pentru lucrări minore la SPIR!

Acoperișul de la intrarea la Urgențele spitalului din Caransebeș a stârnit polemici în legislativul local, după ce subiectul a fost adus în discuție de mai mulți consilieri care au arătat cu degetul spre Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare (SPIR) al primăriei. Care, în opinia acestora, ar tărăgăna efectuarea unei lucrări minore. S-a propus angajarea unei firme, dacă cei de la SPIR nu pot face lucrarea, mai ales că nu ar fi vorba de cine știe ce bani. Chiar și managerul SMUC, Adrian Dumbravă, prezent la ședință, s-a arătat oarecum nemulțumit de această situație. „Dacă am văzut că nu se mișcă nimic, nu se mișcă. O să încercăm să facem, pentru că așa am simțit-o, dacă acum avem noi niște bănuți, să ne descurcăm singuri, așa am vorbit și în Consiliul de Administrație. Acoperișul e prioritar, scările de la intrarea în spital la fel, pentru că arată urât, le vom face noi!”, a spus Dumbravă, la finalul ședinței managerul având o dispută pe un ton mai ridicat cu altă dată prietenul său Daniel Isac, cel care coordonează SPIR.

Chestionat în legătură cu acest subiect, primarul Felix Borcean s-a întrebat, la rândul său, unde sunt angajații de la Administrativul spitalului, care, mai nou, au ajuns să-i cheme pe cei de la SPIR și pentru schimbarea unei prize sau pentru a le tăia iarba în jurul clădirii spitalului. „Acoperișul de la intrarea de la Urgențe e o nimica toată. Ștergem cu buretele tot ce s-a întâmplat bun în spital pentru că există un acoperiș care… Acel acoperiș se putea face și cu oamenii de la Întreținere de la spital, dacă stau bine să mă gândesc, e o chestie de câteva ore. Nu trebuie să ne tot uităm când vine SPIR. SPIR le taie iarba, le amenajează, le aduce firme, le schimbă prize, electricieni, unde sunt oamenii ăia de la spital care stau cu mâna-n buzunar sau nu știu ce fac, care au o minimă îndemânare, să pună un strat de maltăr, aia pot și eu să fac. Pentru orice mărunțiș, să vină SPIR!”, a fost concluzia primarului Borcean.

Chiar așa, unde sunt?!

JCS-R.M.