Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Consilierii locali au aprobat azi proiectul tehnic pentru parcul de aventură care se vrea amenajat pe Dealul Golului. Acesta presupune trei elemente. Primul este bobul de vară pe role cu care pot merge două persoane, cu plecare din apropierea stemei și coborâre vizavi de ANAF. Proiectul mai cuprinde un parc de distracție pe piloni, aflat tot în vecinătatea stemei, și o tiroliană care să pornească de lângă stemă și să meargă până dincolo de casa de cultură!

Realizarea parcului necesită câteva schimburi de terenuri între primărie și Romsilva, demers pentru care se așteaptă avizul Romsilva de la București. „Un bob de vară similar este în Poiana Brașov, altele patru sunt în zona Moldovei, iar Primăria Sibiu are un proiect similar. Proiectul nostru vine foarte bine și în perspectiva proiectului de reconversie a funicularului.”, a afirmat primarul Ioan Popa.

Legat de valoarea investiției, din aceeași sursă reținem că bobul de vară costă în jur de 2,5 milioane de euro, parcul pe piloni se ridică la aproximativ 400.000 de euro, iar tiroliana se ridică la 100.000 de euro. Cel puțin la momentul actual, nu sunt disponibile finanțări europene, însă Ioan Popa nu exclude varianta unui leasing cu rambursare în trei-cinci ani.
„Luăm în calcul și această variantă de finanțare. Prin acest proiect ne dorim să dinamizăm orașul prin atragerea de autocare cu copii și tineri care să vină la acest parc de aventură atât din județ, cât și din județele învecinate.”, a mai spus Ioan Popa despre proiectul votat de consilieri.

JCS-Ionel Ivașcu