Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Registrul Auto Român a derulat o amplă acţiune de control în vestul ţării, cu scopul de a înlătura din circulaţie autovehiculele care, prin deficienţele lor tehnice, pun în pericol siguranţa traficului!

Inspectorii RAR au intensificat săptămâna trecută controalele desfășurate pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor şi Satu Mare. Au fost suplimentate echipajele de Control Tehnic în Trafic, astfel încât s-au efectuat zilnic acțiuni cu câte două echipaje în fiecare județ.

În timpul controalelor au fost verificate în trafic 304 autovehicule, iar aproape jumătate dintre acestea (42,76%) prezentau deficiențe majore sau periculoase – 33 de autovehicule au fost încadrate în categoria „pericol iminent de accident“, 14,29% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar nouă aveau ITP-ul expirat sau anulat.

„Pentru Registrul Auto Român a fost și rămâne o prioritate starea tehnică bună a mașinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitați să treceți pe la service de câte ori este necesar și să aveți grijă să păstrați autovehiculul în parametri de siguranță. Vă reamintim, de asemenea, că puteți redobândi talonul reținut în trafic doar în urma reinspectării tehnice a autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecțiunilor constatate cu ocazia controlului. Demersul este posibil doar la reprezentanțele Registrului Auto Român din întreaga țară“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

JCS-A.M.