Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Preocupările suflării fotbalistice de pe Valea Bistrei, susţinute în ultimii ani de eforturi considerabile, au fost încununate de succes, în acest început de vară 2014.

Fiindcă echipa Metalul Oţelul Roşu, în jurul căreia guvernează sportul rege, din comunităţile din zonă, a reuşit promovarea în eşalonul trei al fotbalului românesc. Un vis împlinit, pentru oficialii şi apropiaţii clubului, după 11 ani de rătăcire în Liga a IV-a Caraş-Severin, un cadou la împlinirea a 94 de ani de la atestarea primelor activităţi fotbalistice în oraşul de pe Valea Bistrei, pentru toţi cei care au trăit cu speranţa și convingerea unanimă că Metalul nu se topeşte totuși, aşa uşor.

Acest deziderat s-a realizat la Motru, departe de casă, de Valea Bistrei, la capătul unui meci de baraj dramatic, de promovare în Liga a III-a, în compania campioanei judeţului Sibiu, Măgura Cisnădie. Atunci, Metalul pornea cu şansa a doua, dar jucătorii, staff-ul tehnic şi cei din preajma echipei au crezut că ar fi momentul să spargă ghinionul. Şi au triumfat, deşi a fost extrem de greu. Tabela a rămas intactă şi după cele două reprize de prelungiri. Astfel că totul s-a decis după executarea loviturilor de departajare. În final, a fost 4-3 pentru reprezentanta judeţului Caraş-Severin, un mare merit revenindu-i portarului Emilian Grama, care a parat două lovituri de la 11 metri.

Metalul Oţelu Roşu: Grama, Boldea – Veche, Mariţescu, Ovidiu Bălan, Aiojoaiei (căpitan), Ştefan Bălan, Ispas, Nedelcea, Negrei, Bădeţ, Ivanici, Moldovan, Burcoiu, Caia, Slătaru; antrenor: Alin Olariu. Felicitări tuturor!

Adrian Roman

Adaugă comentariu