Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii care stau de strajă la graniţele ţării au sărbătorit momentul prin manifestări sportive.

Poliţia de Frontieră Română a aniversat joi 150 de ani de existenţă instituţională. Momentul a fost marcat la sediul Serviciului Teritorial PF Caraş-Severin prin avansarea la gradul profesional următor a 111 poliţişti de frontieră şi printr-o serie de activităţi sportive.

„În cei 150 de ani de existenţă Poliţia de Frontieră Română a parcurs mai multe etape de transformare şi perfecţionare, însă indiferent de forma de organizare sau denumire, misiunea a rămas întotdeauna aceeaşi, cea de străjer al legalităţii, ordinii şi liniştii la frontieră“, se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Cu această ocazie, şeful STPF Caraş-Severin a ţinut să mulţumească poliţiştilor de frontieră pentru lupta pe care aceştia o duc zi de zi cu infracţionalitatea transfrontalieră şi pentru munca depusă astfel încât frontiera României să se ridice la standardele Uniunii Europene. De ziua Poliţiei de Frontieră Române, au fost avansaţi la gradul profesional următor zece ofiţeri şi 101 agenţi, pentru merite deosebite în desfăşurarea activităţii.

FR