Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Elevii lui Roco Sandu au câștigat Cupa Hristo Stoichkov.

Turneul internațional de fotbal pentru copii s-a desfășurat la mijlocul lunii mai, pe stadionul din comuna timișeană Dudeștii Vechi. Copiii antrenați de Roco Sandu și de Dan Boltașiu au evoluat împotriva unor echipe din țară și din străinătate. La turneu au fost prezente zece echipe: CSM Școlar Reșița, CS Atletico Arad, Poli Timișoara, Club de Fotbal Marcel Băban, Probeda Dudeștii Vechi cu două echipe, Academia Brosovszky, ATSV Fischamed din Austria, Mladi Vukovi Kikinda din Serbia și FC Makoi din Ungaria. Formațiile au fost împărțite în două grupe de câte cinci echipe. S-a jucat fiecare cu fiecare, semifinalele și apoi finala. Ianis Doană de la CSM Școlar Reșița a fost desemnat jucătorul turneului.

Rezultatele obținute de reșițeni au fost: CSM Școlar – ATSV Fischamed 1-1, Club de Fotbal Marcel Băban – CSM Școlar 0-6, AS Probeda Dudeștii Vechi – CSM Școlar 0-5, CSM Școlar – Mladi Vukovi Kikinda 3-0. În semifinală, elevii lui Roco Sandu au jucat împotriva echipei CS Atletico Arad, obținând victoria cu scorul de 2-1. În ultimul act al turneului, au evoluat împotriva formație Probeda Dudeștii Vechi, finală pe care micii fotbaliști ai Reșiței au câștigat-o cu scorul de 1-0.

„La inaugurarea stadionului care-i poartă numele, Hristo Stoichkov a dorit să organizeze un turneu pentru copii, el invitând câteva echipe de juniori din mai multe țări. Noi am fost invitați pentru prima oară și suntem bucuroși că am reușit să câștigăm această competiție. A fost un turneu foarte benefic pentru copii, foarte bine organizat și am avut condiții foarte bune. Terenul de joc a fost foarte bun, stadionul era dotat cu nocturnă, iar echipele participante s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Suntem foarte feiriciți că am câștigat turneul organizat de fostul fotbalist Lucian Dobre, acum am câștigat acest turneu și urmează în perioada 24-26 iunie să participăm la o altă competiție care se va desfășura la Cluj-Napoca. Sperăm să facem lucruri bune în continuare pentru că avem o grupă de copii foarte talentați, care a progresat foarte mult și deja munca pe care o depunem zi de zi la antrenamente își arată roadele”, a declarat antrenorul Roco Sandu.

Lotul echipei CSM Școlar Reșița: Darko Siminiceanu, Raul Ionica, David Dancea, Denis Cristea, Mario Bala, Mario Chiriat, Silvian Gherghe, Ianis Doană, Adrian Popovici, Rareș Osain, Albert Orbulescu, Flavius Burlacu.